LG introduceert Lifeband Touch, een slimme fitnesstracker met oled-scherm

Redactie
6 januari 2014, 18:18
1 min leestijd
LG introduceert Lifeband Touch, een slimme fitnesstracker met oled-scherm
Lifeband Touch

LG heeft op de elektronicabeurs CES de Lifeband Touch gepresenteerd, een slimme fitnesstracker die voorzien is van een oled-scherm. De armband houdt onder andere bij hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel calorieën en daardoor zijn verbrand. Ook is het mogelijk om notificaties met het oled-scherm weer te geven.

De Lifeband Touch is geheel waterdicht en ondersteunt de fitnesstracker oordopjes. Deze oordopjes kunnen de hartslag meten door middel van de bloedstroom en maken het mogelijk om muziek af te spelen vanaf je smartphone. Dit is met name handig voor bij het sporten: je kunt de smartphone gewoon in je broekzak laten zitten of ergens neerleggen: de bediening en de oordopjes gaan vervolgens beide middels de Lifeband Touch.

Lees verder na de advertentie.

Lifeband Touch: mogelijkheden

LG-LIfeband-Touch (1)

Het touchscreen van de Lifeband Touch kan naast muziek ook voor het beantwoorden van inkomende gesprekken worden gebruikt. De fitnesstracker van LG werkt samen met een app, die zowel voor iOS als Android beschikbaar komt, waarna dergelijke functionaliteiten mogelijk worden uitgebreid. De app laat ook je dagelijkse bewegingspatroon zien, op eenzelfde manier als bijvoorbeeld de Fitbit Fles of Jawbone Up.

De adviesprijs van de Lifeband Touch blijft vooralsnog onduidelijk. Daarbij heeft LG ook nog niet bekendgemaakt wanneer het accessoire in Nederland wordt gelanceerd. De Lifeband Touch wordt in Verenigde Staten in het eerste helft van 2014 uitgebracht.

Lees meer over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu