Motorola Moto E6 onthuld: kleine upgrade voor instapmodel

Thomas Haenen
25 juli 2019, 15:52
2 min leestijd
Motorola Moto E6 onthuld: kleine upgrade voor instapmodel

Motorola’s goedkoopste smartphone van vorig jaar krijgt een upgrade met de nieuwe Moto E6. De verbeteringen ten opzichte van het vorige model zijn echter klein.

Motorola Moto E6 officieel onthuld

De Motorola Moto E6 is vanaf deze zomer verkrijgbaar in de Verenigde Staten tegen een adviesprijs van 149 dollar. We hebben de fabrikant gevraagd of en wanneer het toestel in Nederland verschijnt, maar die kon vooralsnog geen plannen delen. Vermoedelijk kost de Moto E6 hier straks 149 euro, net als de Moto E5 bij zijn introductie vorig jaar.

Motorola’s E-reeks omvat de goedkoopste smartphones van het bedrijf. Het zijn betaalbare toestellen met degelijke, maar weinig opvallende hardware. De belangrijkste Moto E6 specificaties zijn als volgt:

  • 5,5 inch-scherm met resolutie van 1440 bij 720 pixels
  • 13 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • Snapdragon 435-chip met 2GB werkgeheugen
  • 16GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • 3000 mAh-accu met micro-usb-poort
Motorola Moto E6 officieel

Opmerkelijk genoeg is het nieuwe toestel niet in elk opzicht een upgrade ten opzichte van zijn voorganger. De chipset is sneller en de camera is beter, maar het scherm is juist iets gekrompen: van 5,7 inch naar 5,5 inch. Ook de accu is een flink stuk kleiner: geen 4000 mAh, maar 3000 mAh. Die is deze keer wel verwijderbaar, maar gaat dus ook een stuk minder lang mee.

Onlangs introduceerde de fabrikant al vier nieuwe toestellen in de Moto G-reeks. Het goedkoopste model uit die reeks, de Moto G7 Play, is inmiddels al voor 137 euro verkrijgbaar en biedt betere specificaties dan deze Moto E6. Zo heeft de G7 Play een groter 5,7 inch-scherm, vlottere chipset en een vingerafdrukscanner. In dezelfde serie zijn ook nog de Moto G7, Moto G7 Plus en Moto G7 Power verkrijgbaar.

De exacte Nederlandse adviesprijs en releasedatum van de Moto E6 zijn nog onbekend. Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu