De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Motorola Moto G7 Play

8

Dit moet je weten over de Motorola Moto G7 Play

De Motorola Moto G7 Play is het instapmodel van de G7-reeks en heeft een 5,7 inch-scherm. De Moto G7 Play heeft een kleiner display met een lagere resolutie dan de ’normale’ Moto G7 en Moto G7 Plus, alsmede minder werkgeheugen en een wat grotere notch. Daartegenover staat de zeer vriendelijke adviesprijs van 149,99 euro.

Pluspunten Moto G7 Play

  • Betaalbare smartphone
  • Draait vanuit doos op Android 9.0 (Pie)
  • Vingerafdrukscanner op achterkant

Minpunten Moto G7 Play

  • Lage schermresolutie zorgt voor minder scherp beeld
  • Kleine standaard opgslagruimte van 32 GB
  • Grote notch biedt weinig ruimte voor info bovenin

Lees verder na de advertentie.

Onderscheidend: veel smartphone voor weinig geld

De Moto G7 Play heeft alles wat het nodig heeft voor een degelijke smartphone, zonder features die er echt uitspringen. Het toestel dienst als opvolger van de eveneens betaalbare Moto G6 Play. Een belangrijk onderdeel waarom de Moto G7 Play interessant is, is de accu. Deze heeft een capaciteit van 3000 mAh, maar helaas ontbreekt snelladen.

moto g7 play

De accu is daarmee even groot als de duurdere en grotere Moto G7. Helaas wordt wel een trage adapter meegeleverd, waardoor het nogal lang duurt voordat de accu helemaal vol zit. Daarnaast is de enkele 13 megapixel-camera achterop prima voor de gemiddelde smartphonegebruiker, die af en toe foto’s maakt. Ook fijn is de aanwezigheid van een vingerafdrukscanner achterop. Dit maakt ontgrendelen een stuk sneller en makkelijker.

Android 9.0 en prima chipset

De Moto G7 Play is uitgerust met een vrij krachtige Snapdragon 632-chip. Ondanks dat de Play een budgettoestel is, kun je hiermee allerlei apps en games draaien zonder dat je telefoon er moeite mee heeft.

Een groot pluspunt is het feit dat Motorola dit toestel met Android 9.0 (Pie) levert. Hierdoor is je toestel meteen voorzien van de laatste Android-versie, en hoef je niet te wachten op een update vanaf Android 8.0.

Enkele minpuntjes zijn daarentegen het kleine werkgeheugen en de 32GB aan opslagruimte. Door het geringe werkgeheugen (2GB), wordt de kracht van de Snapdragon 632-chip waarschijnlijk niet volledig benut. Als je je telefoon voornamelijk gebruikt om sociale media te checken en websites te bezoeken, zul je echter niet zo veel van merken. Daarnaast kan de standaard opslagruimte al vrij snel vol raken als je aardig wat apps en foto’s erop hebt staan.

Dit lost Motorola enigszins op met de mogelijkheid om het geheugen met een micro-sd-kaartje uit te breiden tot 512GB. Verder kun je een 8 megapixel-selfiecamera verwachten die verwerkt zit in de forse notch.

Deze smartphone koop je als… je een goedkope, degelijke smartphone zoekt voor alledaags gebruik

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola Moto G7 Play

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu