Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Motorola Moto G7

1/1

Pluspunten

  • Groot scherm met kleine inkeping
  • Lekker betaalbaar
  • Bijna stock-Android

Minpunten

  • Minder krachtige processor
  • Motorola's updatebeleid kan beter
  • Glas is breekbaar

Dit moet je weten over de Motorola Moto G7

De Motorola Moto G7 is een budgetsmartphone met degelijke hardware en een bijna kale versie van Android. Het toestel is het broertje van de Motorola Moto G7 Plus, die snellere hardware en een betere camera heeft. Lees hier alles over de budgettelefoon.

Onderscheidend: prijs/kwaliteitsverhouding

Motorola’s Moto G-serie staat al jaren bekend om zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding. De smartphones bieden een degelijk design, vlotte hardware en nagenoeg stock-Android en zijn tegelijk erg betaalbaar. Met een adviesprijs van 249,99 euro is de Moto G7 ook zo’n toestel, wat hem zowel los als in combinatie met een abonnement een interesse keuze maakt.

Het toestel heeft een behuizing van glas, met achterop een dubbele camera met resoluties van 12 en 5 megapixels. De camera kan onder andere bokeh-foto’s maken, waarbij de achtergrond vaag wordt gemaakt zodat de persoon of het object op de voorgrond er meer uitspringt. Onder de cameramodule zit de vingerafdrukscanner om het toestel te beveiligen en ontgrendelen.

De voorkant van de Motorola Moto G7 bestaat voor het grootste gedeelte uit scherm. Het 6,2-inch lcd-display (2270 bij 1080 pixels) heeft alleen onderaan een smalle rand, en bovenin een inkeping voor de 8 megapixel-frontcamera. Door de full-hd-resolutie ziet het scherm er lekker scherp uit. Houd er wel rekening mee dat de smartphone aan de grote kant is, waardoor je de Moto G7 bijna niet één hand kan bedienen.

De Motorola Moto G7 is voorzien van een usb-c-aansluiting, die sneller opladen mogelijk maakt. Ook fijn is dat usb-c geen boven- of onderkant heeft: je kan de kabel dus op alle twee de manieren in het toestel stoppen.

De accu van de Moto G7 is 3000 mAh groot, een gebruikelijke capaciteit voor een budgetsmartphone met een fors scherm. Naar verwachting houdt de accu het bij normaal gebruik zonder problemen een lange dag vol. Verder heeft de Moto G7 een nfc-chip voor contactloos betalen en een koptelefoonaansluiting om je bedrade headsets aan te sluiten.

Lees verder na de advertentie.

Vlotte hardware met genoeg opslag

Moto G-smartphones hebben als budgettoestellen niet de meest indrukwekkende specificaties, maar laat je niet voor de gek houden. De hardware is doorgaans prima. De Moto G7 beschikt bijvoorbeeld over 4GB werkgeheugen, wat ruim voldoende is je vlot te laten wisselen tussen je laatst gebruikte apps. En de Snapdragon 632-processor is krachtig genoeg om de populairste apps en games vloeiend te draaien. Een spelletje spelen is dus geen enkel probleem.

Het opslaggeheugen van de Moto G7 is met 64GB groot genoeg om veel apps, video’s en andere media op te slaan. Mocht je behoefte hebben aan meer ruimte, dan kan je een micro-sd-kaartje in de smartphone stoppen. De telefoon ondersteunt dual-sim en kan dus bellen, sms’en en internetten met twee simkaarten. Dat is handig, want zo ben je met één smartphone op twee nummers bereikbaar.

Software

Op Motorola-smartphones vind je een nauwelijks aangepaste versie van het Android-besturingssysteem. De fabrikant voegt enkel een handvol (nuttige) apps en features toe, zoals het openen van de camera en/of zaklamp door de telefoon te schudden. De Moto G7 draait uit de doos op Android 9.0 (Pie), zonder grote aanpassingen van Motorola. De smartphone krijgt één grote Android-update (naar Android Q) en wordt twee jaar lang elk kwartaal voorzien van een beveiligingspatch.

Het updatebeleid van Motorola was soms wat onduidelijk, maar gelukkig kwam daar vorig jaar verandering in. Motorola vertelde toen dat alle toestellen uit de Moto G-reeks één grote Android-update krijgen, en twee tot drie jaar beveiligingspatches ontvangen. Die beveiligingsupdates verschijnen eens per twee á drie maanden.

Deze smartphone koop je als… je een scherp geprijsd toestel zoekt dat doet wat hij moet doen. Maar geef je veel op updates, dan kan je beter verder kijken.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola Moto G7

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu