De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Motorola-evenement op 2 augustus: aankondiging One-reeks?

Thomas Haenen
29 juni 2018, 9:21
2 min leestijd
Motorola-evenement op 2 augustus: aankondiging One-reeks?

Motorola belooft grootse aankondigingen over iets meer dan een maand. Op 2 augustus organiseert de fabrikant een evenement in Chicago, waar waarschijnlijk de Motorola One-reeks wordt gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Motorola-smartphone evenement gepland

Op het YouTube-kanaal van Motorola is een teaser opgedoken voor een evenement van de fabrikant. De video geeft weinig details prijs, maar de beschrijving belooft ‘een grote aankondiging’ met ‘een nieuwe manier om te verbinden, streamen, downloaden, videochatten en meer’. Het evenement wordt georganiseerd in Chicago op 2 augustus, om 21:00 uur Nederlandse tijd.

Het is zeer waarschijnlijk dat Motorola op dit evenement zijn nieuwe One-reeks onthult. Dat zijn toestellen die op Android One lopen, een variant van Android met vrijwel geen aanpassingen van de fabrikant, snelle updates en langere ondersteuning. Geruchten over een Motorola One Power zoemen al een tijdje rond. Die smartphone zou een 6,2 inch-scherm hebben, een dubbele camera van 12 en 5 megapixel, 4GB werkgeheugen en lopen op Android 8.1 (Oreo).

Motorola One: alternatief met Android One

Ook verschenen de eerste foto’s online van de gewone Motorola One. Dat is vermoedelijk het goedkope broertje van de One Power. Dat verschil is terug te zien in het design. Waar de Power een glazen behuizing heeft, beschikt de One over ‘goedkoper’ aluminium.

Motorola One

Ook lijkt deze variant een kleiner scherm te hebben, al is het precieze formaat onbekend. De twee smartphones zouden verder redelijk vergelijkbaar zijn qua specificaties, al moeten we voor alle details waarschijnlijk nog even wachten.

Daarnaast wordt er gespeculeerd over meer toestellen in de Z-reeks. Onlangs onthulde het bedrijf al de Motorola Moto Z3 Play, een midrange smartphone met groot scherm en vlotte hardware. Waarschijnlijk zijn echter ook een ‘gewone’ Moto Z3 en een Moto Z3 Force in de maak. De kans is groot dat we daar in augustus meer over horen.

Primeur: de eerste met 5G?

Andere bronnen claimen dat Motorola geen nieuwe smartphones presenteert op dit evenement, maar een bijzondere Moto Mod die 5G-ondersteuning toevoegt. De opvolger van 4G wordt vanaf dit najaar getest door Amerikaanse providers, maar vereist een nieuwe netwerkchip. Met een Moto Mod kunnen bestaande Motorola-toestellen het snellere mobiele internet gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron afbeelding: Android Headlines
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu