De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google laat mogelijk gebruikers nieuwe Android-naam kiezen

Gijs Ettes
18 december 2015, 9:23
1 min leestijd
Google laat mogelijk gebruikers nieuwe Android-naam kiezen

Hoewel Android 6.0 nog niet zo lang geleden is verschenen, zijn er al geruchten over zijn opvolger opgedoken. Google sprak al eens over Android N en laat mogelijk gebruikers via een poll de naam van de versie verzinnen.

Lees verder na de advertentie.

Geruchten over Android-naam

Tijdens een ontmoeting met studenten in New Delhi liet Google-ceo Sundar Pichai doorschemeren dat de uiteindelijke Android-naam misschien wordt gekozen met behulp van een poll. “Als alle inwoners van India stemmen, zou de naam van de volgende Android-versie wel eens een Indiase lekkernij kunnen worden.“

Momenteel doen verschillende namen de ronde, waaronder Nougat, Nutella en Nut Bread. Of Android N versienummer 6.1 of 7.0 krijgt, is onduidelijk. Android 6.1 verschijnt volgens de laatste berichten in juni 2016 en krijgt mogelijk een splitscreenmodus die nu al verstopt zit in het systeem, maar niet direct toegankelijk is. Met de modus hebben gebruikers de mogelijkheid om tegelijkertijd twee apps naast of onder elkaar te draaien. De release van Android 7.0 wordt pas  eind  2016 verwacht.

Android 6.1 neemt mogelijk ook het systeem van app-permissies op de schop. Dat werd met 6.0 geïntroduceerd, maar geruchten gaan dat er beveiligingsproblemen zijn met apps die gemachtigd zijn om (delen van) het scherm te bedekken. Die zouden gebruikers kunnen foppen om akkoord te gaan met meer machtigingen.

Hoe denk jij dat Android N gaat heten? Laat het weten in de comments!

Bron: NDTV
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu