Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nvidia kondigt Shield TV (Pro) aan: Android TV-mediaspelers met Google Assistent

Michel van 't Klaphek
29 oktober 2019, 11:49
2 min leestijd
Nvidia kondigt Shield TV (Pro) aan: Android TV-mediaspelers met Google Assistent

Nvidia heeft twee nieuwe Android TV-settopboxen aangekondigd. Het instapmodel heeft een opvallend ontwerp. De Shield TV Pro lijkt meer op zijn voorganger en is gericht op gamers.

Lees verder na de advertentie.

Nvidia Shield TV en Shield TV Pro officieel

Echt een verrassing zijn de aankondigingen niet. In de afgelopen weken kwam al regelmatig informatie over de mediaboxen naar buiten. Het instapmodel, dat simpelweg Nvidia Shield TV heet, heeft een opvallend cilinderdesign. Het dongle-achtige apparaat heeft minder krachtige specificaties dan zijn grotere broer.

nvidia shield tv officieel 2

De Nvidia Shield TV beschikt wel over een micro-sd-kaartslot, hdmi-aansluiting en ethernet-ingang. Het instapmodel heeft 2GB werkgeheugen, 8GB opslag en geen usb-poorten. Je kunt er daarom geen Plex-server van maken. Ook zit er geen controller bij voor het spelen van games. Dit drukt uiteraard wel de prijs.

Beide Android TV-mediaspelers zijn uitgerust met de nieuwe Nvidia Tegra X1+, een processor die volgens de fabrikant 25 procent krachtiger is dan de huidige Tegra X1. Hierdoor beschikken de Shield TV en TV Pro over Dolby Vision-hdr en Dolby Atmos-audiokwaliteit. Dankzij een softwarematig trucje kunnen video’s in 4K-resolutie worden afgespeeld.

Nvidia Shield TV Pro

De Nvidia Shield TV Pro maakt zijn naam waar, aangezien de mediaspeler met respectievelijk 3GB werkgeheugen en 16GB opslag is uitgerust. Ook zijn er twee usb 3.0-poorten aanwezig. Het design is meer in lijn met de vorige Nvidia Shield. Verder is de afstandsbediening van beide uitvoeringen hetzelfde.

nvidia shield tv pro officieel

De driehoekige afstandsbediening heeft een speciale Netflix-knop en een ingebouwde Google Assistent. Zo kun je allerlei stemcommando’s doorgeven terwijl je games speelt, films kijkt of muziek luistert.

Verder zijn alle standaardfuncties van een afstandsbediening aanwezig, zoals het pauzeren en afspelen van video’s. Extra fraai is dat de nieuwe afstandsbediening ook met oudere Shield-modellen te gebruiken is.

Nvidia Shield TV (Pro) kopen

De Nvidia Shield en Shield TV Pro zijn vanaf maandag (4 november) verkrijgbaar via de website van Nvidia. Voor het instapmodel betaal je 159,99 euro. De Nvidia Shield TV Pro heeft een adviesprijs van 219 euro. Een losse Shield-gamecontroller kost 69,99 euro.

Lees meer over Nvidia

Bron: Nvidia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu