De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nieuwe Nvidia Shield TV per ongeluk ‘aangekondigd’

Michel van 't Klaphek
17 oktober 2019, 20:16
2 min leestijd
Nieuwe Nvidia Shield TV per ongeluk ‘aangekondigd’

Foutje, bedankt. Nog voor de aankondiging had Amazon de Nvidia Shield TV Pro al online staan, een verbeterde versie van de huidige Android-settopbox. Inmiddels is de productpagina offline gehaald.

Lees verder na de advertentie.

Nvidia Shield TV Pro verklapt

Gelukkig was 9to5Google er snel bij om een screenshot te maken. Hierdoor weten we dat de Nvidia Shield TV Pro een verbeterde processor heeft. De mediabox is uitgerust met de nieuwe Tegra X1 Plus-processor. Deze is zo’n 25 procent sneller dan zijn voorganger. Hierdoor moeten games soepeler draaien.

Nvidia Shield TV Pro 2

Verder is de Nvidia Shield TV Pro uitgerust met Dolby Vision HDR en Dolby Atmos. Ook Dolby Digital Plus is aanwezig. Het lijkt er dus op dat de nieuwe Nvidia Shield er qua multimedia behoorlijk op vooruit gaat. Het huidige model ondersteunt namelijk geen Dolby Vision.

De settopbox draait op Android TV. Net als het huidige model heeft hij 3GB werkgeheugen, 16GB opslag en twee usb 3.0-poorten. Ook kun je natuurlijk een ethernet- en hdmi-kabel aansluiten. Aan de behuizing lijkt weinig gesleuteld. Op basis van de plaatjes heeft de Shield TV Pro precies hetzelfde design als het huidige model.

Lees ook: Update: Nvidia Shield TV krijgt Android Pie en meer

Vernieuwde afstandsbediening en adviesprijs

Deze vlieger gaat niet op voor de afstandsbediening. De vernieuwde remote heeft een langwerpig design met een knop om de Google Assistent te gebruiken. Daarnaast is er een button aanwezig om direct Netflix op te starten. Verder hebben de knoppen achtergrondverlichting voor in het donker.

Nvidia Shield TV Pro afstandsbediening

De nieuwe Nvidia Shield gaat 199 dollar kosten en is volgens de Amazon-website vanaf 28 oktober verkrijgbaar. Omgerekend is dit zo’n 180 euro, maar hier komt nog wel btw bovenop. De huidige Shield TV heeft een adviesprijs van 299,99. Over de Nederlandse release en adviesprijs is nog niets bekend.

Op de hoogte blijven van de Nvidia Shield TV Pro? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of download de Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Nvidia

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu