De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Patent toont nieuwste versie van Samsungs opvouwbare smartphone’

Erwin Vogelaar
9 november 2016, 19:32
2 min leestijd
‘Patent toont nieuwste versie van Samsungs opvouwbare smartphone’

In een Samsung patent vinden we opvouwbare smartphone afbeeldingen. Het bedrijf is nog steeds bezig met deze technologie. Is dit de smartphone van de toekomst?

Lees verder na de advertentie.

Opvouwbare smartphone afbeeldingen

Verschillende bedrijven zijn bezig met opvouwbare smartphones. Zo heeft Lenovo eerder dit jaar tijdens een presentatie zijn visie op deze technologie getoond. Achter de schermen werkt Samsung ook al een tijdje aan een eigen opvouwbare smartphone. De afbeeldingen uit een recentelijk ingediend patent geven in ieder geval aan dat het bedrijf er nog steeds mee bezig is. De afbeeldingen zeggen niet noodzakelijk iets over wat wij in de toekomst in onze handen zullen hebben, maar wel in welke richting het bedrijf denkt.

Het idee van de opvouwbare smartphone die op deze afbeeldingen getoond wordt, is dat er een scharnier in het midden van het toestel geplaatst is. Dit scharnier zorgt er niet alleen voor dat het toestel met een flink scherm dubbelgebouwen kan worden om makkelijk mee te nemen. Je kunt het scharnier natuurlijk ook iets buigen, zodat het toestel beter in je hand ligt. Of je buigt nog iets verder als je aan het bellen bent.

Een datum voor een dergelijk toestel is nog moeilijk te geven. De opvouwbare smartphone zit nog duidelijk in een zeer vroege fase van ontwikkeling, bij alle bedrijven. Wie weet hoeveel versies van de smartphone Samsung nog langs gaat totdat het gevonden heeft wat in de winkels komt te liggen. Ons geld leggen we in ieder geval nog niet op 2017, maar 2018 klinkt al een stuk waarschijnlijker. De eerstvolgende smartphone van Samsung waar we naar kunnen uitkijken is uiteraard de Galaxy S8. Dit toestel zal pas begin 2017 gepresenteerd worden, maar dat houdt de geruchtenmolen niet tegen. Wij hebben de zes zaken die we nu al weten over de Samsung Galaxy S8 op een rijtje gezet.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu