De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

9 zaken die we nu al weten over de Samsung Galaxy S8

Thomas Haenen
19 december 2016, 12:31
8 min leestijd
9 zaken die we nu al weten over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 wordt pas begin volgend jaar gepresenteerd, maar er gaan nu al een heleboel geruchten rond. We nemen hier met je door wat we nu al weten over het nieuwe vlaggenschip  van de Koreaanse fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 verwachtingen

Na de geschrapte Galaxy Note 7 is Samsung klaar voor een nieuw topmodel dat de omzet weer omhoog moet helpen. Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid de Galaxy S8, die veel features van de Galaxy Note 7 zal overnemen.

Hoewel de onthulling van de volgende high-end smartphone nog enkele maanden op zich laat wachten, horen we de laatste tijd steeds meer geruchten voorbij komen. Zo hebben we onderhand een aardig idee van wat het toestel zal bieden. Om je even bij te praten hebben we onze Samsung Galaxy S8 verwachtingen op een rij gezet voor je.

Dit artikel wordt regelmatig bijgewerkt. Laatst bijgewerkt op 19 december, met informatie over de mogelijke adviesprijs.

1. Randloos en voorkantvullend scherm

Smartphonefabrikanten worden steeds beter in het verkleinen van de randen rondom het scherm. Dat komt goed uit, want hoe kleiner de rand hoe compacter het toestel. Met een minimale rand kunnen fabrikanten een groot scherm in een toestel stoppen zonder dat de hele smartphone lomp wordt. Toch is er nog genoeg verbetering mogelijk.  Zo neemt het Galaxy S7-scherm zo’n 72 procent van de voorkant in, terwijl dat bij de iPhone 7 op zo’n 66 procent ligt.

Galaxy S8 verwachtingen

Andere fabrikanten zetten de komende maanden aanzienlijke stappen om dat percentage te verhogen. De onlangs onthulde Xiaomi Mi Mix vult 91% van de voorkant vullen. Bronnen beweren dat Samsung binnen enkele maanden 99 procent scherm wil bieden. Komend jaar gaat dat nog niet lukken, maar toch zijn de plannen voor 2017 ambitieus. Het Galaxy S8 scherm moet meer dan 90 procent van de voorkant bedekken.

2. Géén Galaxy S8 koptelefoonaansluiting?

Misschien wel het meest teleurstellende gerucht so far: Samsung gaat mogelijk de koptelefoonaansluiting van de Galaxy S8 schrappen, zo meldt het doorgaans betrouwbare SamMobile. Muziek luisteren moet dan draadloos óf via de usb-c-aansluiting onderaan het toestel.

Samsung zou daarmee het voorbeeld volgen van onder andere Apple, dat met de iPhone 7 ook al de koptelefoonaansluiting verwijderde. Waarom Samsung de poort weg willen halen is nog onbekend, maar een dunner design zou tot de redenen behoren. Ook wordt de S8 waarschijnlijk voorzien van dubbele speakers aan weerszijden van het scherm, waarmee het Samsungs eerste smartphone is met stereospeakers.

Ter compensatie voor het gebrek aan koptelefoonaansluiting wordt het toestel waarschijnlijk voorzien van Bluetooth 5.0. Het wordt de eerste smartphone met deze nieuwe versie van Bluetooth. Deze versie biedt onder andere een vier keer zo groot bereik en een twee keer zo hoge snelheid. Daarmee zou je dus hogere kwaliteit audio kunnen streamen van een grotere afstand. Heb je ook geen last van een draadloze koptelefoon die constant losgekoppeld wordt.

3. Galaxy S8 camera: dubbele lens achterop, autofocus voorop

Net zoals de Huawei P9 en de iPhone 7 Plus van eerder dit jaar zal Samsung de Galaxy S8 ook van een dubbele camera voorzien. Samsung zou naast een primaire 12 megapixel-camera een tweede 13 megapixel-camera willen plaatsen. Hiermee zou het mogelijk worden om beter diepte vast te kunnen leggen, vergelijkbaar met de Portretmodus van de iPhone 7 Plus. Zo kun je bijvoorbeeld de achtergrond van een foto onscherp maken of juist de tweede camera aanwenden om alles scherper te krijgen.

Samsung heeft beloofd dat de camera van de Galaxy S8 fors verbeterd zal worden ten opzichte van die van de Galaxy S7. Wat deze verbeteringen verder inhouden is nog onduidelijk, maar dat ook de camera aan de voorkant een upgrade krijgt lijkt vast te staan.

Deze krijgt een 8 megapixel-camera, die beter zou moeten presteren dan de 5 megapixel-camera van de Galaxy S7. Deze camera wordt mogelijk bovendien voorzien van autofocus. Dat is een redelijk unicum: autofocus is haast standaard bij alle camera’s achterop, maar voorop zien we het zelden. Zo weet je in ieder geval zeker dat je gezicht altijd scherp in beeld is.

4. Irisscanner én optische vingerafdrukscanner

Samsung introduceerde eerder al een irisscanner op de Galaxy Note 7. Voordat het grote publiek deze scanner kon gebruiken werd het toestel al van de markt gehaald. Toch geeft Samsung de technologie nog niet op: de Galaxy S8 wordt waarschijnlijk ook van de biometrische beveiliging voorzien.

De Galaxy S8 behoort tot de eerste Android-smartphones met een dergelijke scanner. Deze werkt met infrarood licht. Door je iris uit te lezen wordt bepaald of je toegang kunt krijgen tot je toestel, wat zelfs werkt in het donker. Daar staat dan weer tegenover dat een irisscanner minder goed als je in beweging hebt of als je een bril draagt: het toestel moet je ogen goed en duidelijk kunnen zien.

samsung beveiligingsupdate juli

Maak je echter geen zorgen: de irisscanner zal niet de vingerafdrukscanner vervangen. Ook daarvoor heeft Samsung echter forse plannen. In het verleden zat de scanner altijd verwerkt in de homeknop onderaan het scherm. Drukte je op die knop, dan kon je direct je toestel ontgrendelen. Met de Galaxy S8 wordt deze homeknop echter mogelijk geschrapt om meer ruimte te maken voor het scherm. Daarom gaat Samsung een optische vingerafdrukscanner plaatsen ónder het scherm. Plaats je je vinger op het touchscreen, dan zijn er verschillende sensoren die jouw afdruk kunnen herkennen. Bespaart ruimte en is bovendien ontzettend futuristisch.

5. Galaxy S8 scherm: groter met 4K-resolutie

Samsung wil met de Galaxy S8 steviger inzetten op virtual reality dan voorheen. Dat doen ze onder andere met een hogere resolutie. Immers, hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld, en dt merk je direct met virtual reality. Je zit dan namelijk (letterlijk) met je neus op het beeld en dan telt elke pixel. Het gerucht gaat dat Samsung werkt aan een variant van het toestel met een 4K-resolutie, of 3860 bij 2140 pixels. Daarmee is het beeld ruim vijftig procent scherper als op bijvoorbeeld de Galaxy S7.

Naast de resolutie zal ook het formaat van het scherm mogelijk flink toenemen. Samsung zou mede door het randloze scherm en het weglaten van de homeknop meer van de oppervlakte van het toestel in willen zetten als scherm. De ‘gewone’ Galaxy S8 krijgt zo een gebogen scherm van 5,7 inch, terwijl de Plus-variant volgens bronnen een diagonaal van maar liefst 6,2 inch zal omvatten.

6. Bixby, de slimme assistent

De Galaxy S8 wordt uitgerust met een spraakgestuurde assistent die een stuk intelligenter wordt dan wat we tot nu toe op Android gezien hebben. Door de overname van Viv Labs, de makers van Siri, heeft het bedrijf namelijk nieuwe technologie in handen gekregen op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Bixby, zoals de assistent genoemd wordt, kan op natuurlijke wijze communiceren met en zelfs leren van gebruikers. Daarnaast kan Bixby ook met allerlei diensten en andere apparaten overweg, zoals slimme koelkasten en wasmachines. Om Bixby op te starten krijgt de Galaxy S8 een speciale knop waarmee je ‘m meteen kunt activeren.

7. Galaxy S8 adviesprijs: hoger dan voorgangers

De Galaxy S8 krijgt volgens geruchten een hoger prijskaartje mee van Samsung. Doordat de kosten voor de ruwe materialen van het toestel hoger uit zouden vallen dan die voor de Galaxy S7 wordt een deel van dat verschil doorberekend naar de consument. Hoe hoog de stijging van de adviesprijs zal zijn is niet helemaal duidelijk, want niet alle extra kosten zullen in de adviesprijs worden opgenomen.

Het maken van een Galaxy S8 kost volgens geruchten 15 tot 20 procent meer dan het maken van eerdere toestellen. Een deel van deze hogere prijs zou worden veroorzaakt door het naadloze amoled-scherm, dat door een veranderd productieproces iets meer zou kosten om op grote schaal te produceren. Wil je als eerste de Galaxy S8 kopen of een Galaxy S8 met abonnement? Houd dan onze Galaxy S8 pagina in de gaten voor het laatste nieuws, prijzen, levertijden en meer.

8. Galaxy S8 accessoires: van accupacks tot multimedia dock

De eerste informatie over Galaxy S8 accessoires lekte onlangs ook al uit, via het doorgaans betrouwbare SamMobile. Naast de bekende Clear View Cover en andere beschermende hoesjes staan er ook andere producten op de planning. Zo is er een speciaal hoesje met Alcantara-leer in ontwikkeling én een hoesje met ingebouwd fysiek toetsenbord. Een dergelijke keyboard cover is al verkrijgbaar voor verschillende andere producten van Samsung.

Ook komt er een hoesje met een ingebouwde accu. Deze zou een capaciteit hebben van 2600 mAh. Zo kun je gedurende de dag en terwijl je het toestel gebruikt blijven opladen. Tot slot spreekt de bron over een ‘multimedia dock’, maar wat dat precies doet is nog niet helemaal duidelijk.

9. Galaxy S8 releasedatum

Zoals het er nu voor staat gaat Samsung de Galaxy S8 niet op hetzelfde tijdstip als voorgaande jaren aankondigen. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona dat jaarlijks eind februari plaatsvindt onthulde Samsung ieder jaar zijn nieuwe vlaggenschip in de Galaxy S-serie. Deze keer zou Samsung meer tijd willen nemen om de Galaxy S8 te perfectioneren, wat de aankondiging een maand op zou schuiven.

De aankondiging van de Galaxy S8 zou dan niet eind februari, maar in april plaatsvinden op een speciaal evenement in New York. De reden dat de firma hiervoor gekozen heeft is dat Samsung net iets meer tijd uit wil trekken om de reputatieschade van de Note 7 op te lossen. Daarnaast wil Samsung er voor zorgen dat de Galaxy S8 uitvoerig getest is voordat het toestel op de markt komt.

Samsung brengt nieuwe Galaxy S-smartphones doorgaans snel na de aankondiging naar de Nederlandse winkels. De verwachting voor de Galaxy S8 is dan ook niet anders: je zult het toestel een goede twee weken na de officiële onthulling kunnen kopen. Over de prijs is nog niets bekend, maar we verwachten dat deze in lijn zal liggen met de Galaxy S7. Dat toestel kostte 700 euro bij zijn release.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu