TCL: ‘Palm keert volgend jaar terug op mobiele markt’

Thomas Haenen
30 augustus 2017, 18:33
2 min leestijd
Exclusief
TCL: ‘Palm keert volgend jaar terug op mobiele markt’

Palm maakt volgend jaar zijn rentree op de mobiele markt. Het merk achter de voorlopers van smartphones is sinds enige tijd onderdeel van TCL, dat plannen heeft voor Palm, zo bevestigde een topman tegen Android Planet.

Lees verder na de advertentie.

Palm comeback in 2018

Begin 2018 worden de nieuwe Palm-producten aangekondigd, zo heeft TCL-marketingmanager Stefan Streit laten weten in een gesprek met Android Planet. Streit wilde niet zeggen om wat voor producten het precies gaat, maar merkte wel op dat smartphones tot de mogelijkheden behoren. Onder andere een vernieuwde versie van de Palm Pilot ligt voor de hand. Het originele model wordt gezien als de voorloper van de moderne smartphone.

TCL staat in Nederland vooral bekend als het moederbedrijf van Alcatel. Het Chinese bedrijf verkoopt echter niet alleen Android-smartphones, maar ook televisies, wearables en andere elektronica. Sinds vorig jaar beschikt TCL bovendien over een licentie om BlackBerry-smartphones uit te brengen, zoals de recent verschenen KeyOne.

Palm comeback

Palm wordt volgens Streit de vierde merknaam die het bedrijf gaat voeren, naast TCL, Alcatel en BlackBerry. Elke merknaam heeft zijn eigen doelgroep, en Palm wordt volgens hem gericht op een oudere groep gebruikers. Waar Alcatel zich richt op millennials en BlackBerry op de zakelijke markt, moet Palm vooral voor een volwassen publiek zijn, dat op zoek is naar het nieuwste op technologisch gebied.

Van Palm Pilot naar WebOs

Eind jaren negentig was Palm verantwoordelijk voor zeer succesvolle apparaten in de Palm Pilot-serie. Deze ‘personal digital assistants’ (of pda’s) worden gezien als de voorlopers van de moderne smartphones. Het Amerikaanse bedrijf had jarenlang veel succes met zijn apparaten. De overstap naar ‘echte’ smartphones zorgde echter voor problemen. WebOS, het eigen besturingssysteem, werd nooit het succes waarop gehoopt werd.

Na enkele zwakkere jaren werd Palm in 2010 overgenomen door HP. Dat bedrijf bracht nog verschillende tablets en smartphones met WebOS, maar geen van allen sloegen ze aan. De Palm-naam werd al snel geschrapt, het WebOS-team werd doorverkocht aan LG. Eind 2014 nam TCL vervolgens de Palm-merknaam weer over. Hoewel er begin 2015 geruchten verschenen dat TCL aan nieuwe Palm-smartphones werkt, is het tot nu toe stil gebleven.

Die stilte betekent echter niet dat TCL Palm is vergeten, zo onderstreepte Streit. Volgens hem heeft TCL de afgelopen jaren gekeken naar de producten die het beste bij de merknaam passen. Omdat Palm bij jongere generaties vrijwel volledig vergeten is, sluiten de producten waarschijnlijk aan bij een oudere doelgroep.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu