De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

BlackBerry KeyOne

BlackBerry KeyOne: veilige smartphone met fysiek toetsenbord

De BlackBerry KeyOne is een high-end smartphone die alles aan boord heeft wat je van een vlaggenschip verwacht. Naast krachtige hardware en een degelijk ontwerp is er ook veel aandacht besteed aan de veiligheid van het toestel. BlackBerry maakt zijn reputatie op het gebied van veiligheid dan ook waar: BlackBerry-smartphones krijgen soms zelfs eerder veiligheidsupdates dan de Nexus- of Pixel-smartphones van Google. Bovendien heeft de KeyOne een fysiek toetsenbord aan de voorkant.

De KeyOne draagt dan wel de naam BlackBerry, maar wordt geproduceerd door TCL, het moederbedrijf van onder meer Alcatel. BlackBerry is zelf gestopt met het maken van smartphones, maar is nog wel nauw betrokken bij het productieproces. Zo wordt de software nog altijd door het bedrijf gemaakt, maar wordt de hardware-expertise van andere fabrikanten ingezet. Dit doet het bedrijf al een tijdje: eerder kwamen de DTEK60 en DTEK50 ook al uit deze samenwerking voort.

Lees verder na de advertentie.

De BlackBerry KeyOne in vogelvlucht

De BlackBerry KeyOne is van top tot teen voorzien van prima hardware. Het toestel kan mede door de Snapdragon 625-chip onder de motorkap prima concurreren met andere high-end smartphones. Hieronder zetten we de belangrijkste features van de KeyOne op een rijtje.

  • 4,5 inch ips-lcd-scherm met resolutie van 1620 bij 1080 pixels
  • 12 megapixel-camera aan de achterkant, 8 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.1 Nougat, met extra apps van BlackBerry
  • Snapdragon 625-chip met vier cores, 3GB werkgeheugen
  • 32GB opslaggeheugen, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Uitgerust met fysiek toetsenbord

Meer over de BlackBerry KeyOne

De KeyOne is na de BlackBerry Priv het tweede Android-toestel van BlackBerry dat voorzien is van een fysiek toetsenbord. Dit toetsenbord heeft hetzelfde mechaniek als de toetsenborden op oudere BlackBerry-toestellen, die door zowel zakenlui als sms-verslaafden gewaardeerd werden. Het toetsenbord is ook nog eens aanraakgevoelig, waardoor je hem kunt gebruiken om door webpagina’s te scrollen of de cursor in tekstvelden te verplaatsen.

Onder de motorkap draait de Snapdragon 625-chip van Qualcomm, die ook in de Moto G5 Plus zit. Deze processor staat garant voor prima prestaties, wat in de praktijk betekent dat je zelfs de zwaarste games op de KeyOne kan draaien. Daarnaast heeft het toestel 32GB aan uitbreidbare opslagruimte, waardoor je altijd meer dan genoeg ruimte hebt voor al die apps.

Het scherm van de BlackBerry KeyOne heeft een enigszins gekke beeldverhouding. Doordat een deel van de ruimte aan de voorkant wordt ingenomen door het toetsenbord, levert dat een effectieve resolutie van 1620 bij 1080 pixels op. Als je films of series kijkt op het toestel, zul je dus altijd zwarte balken aan de zijkant hebben. Echte filmfanaten kunnen dus beter kiezen voor een toestel met een normale breedbeeldverhouding.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews BlackBerry KeyOne

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu