Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

BlackBerry KeyOne

BlackBerry KeyOne
Scherm 4.5 inch
Camera 12 megapixel

BlackBerry KeyOne: veilige smartphone met fysiek toetsenbord

De BlackBerry KeyOne is een high-end smartphone die alles aan boord heeft wat je van een vlaggenschip verwacht. Naast krachtige hardware en een degelijk ontwerp is er ook veel aandacht besteed aan de veiligheid van het toestel. BlackBerry maakt zijn reputatie op het gebied van veiligheid dan ook waar: BlackBerry-smartphones krijgen soms zelfs eerder veiligheidsupdates dan de Nexus- of Pixel-smartphones van Google. Bovendien heeft de KeyOne een fysiek toetsenbord aan de voorkant.

De KeyOne draagt dan wel de naam BlackBerry, maar wordt geproduceerd door TCL, het moederbedrijf van onder meer Alcatel. BlackBerry is zelf gestopt met het maken van smartphones, maar is nog wel nauw betrokken bij het productieproces. Zo wordt de software nog altijd door het bedrijf gemaakt, maar wordt de hardware-expertise van andere fabrikanten ingezet. Dit doet het bedrijf al een tijdje: eerder kwamen de DTEK60 en DTEK50 ook al uit deze samenwerking voort.

De BlackBerry KeyOne in vogelvlucht

De BlackBerry KeyOne is van top tot teen voorzien van prima hardware. Het toestel kan mede door de Snapdragon 625-chip onder de motorkap prima concurreren met andere high-end smartphones. Hieronder zetten we de belangrijkste features van de KeyOne op een rijtje.

 • 4,5 inch ips-lcd-scherm met resolutie van 1620 bij 1080 pixels
 • 12 megapixel-camera aan de achterkant, 8 megapixel-camera voorop
 • Loopt op Android 7.1 Nougat, met extra apps van BlackBerry
 • Snapdragon 625-chip met vier cores, 3GB werkgeheugen
 • 32GB opslaggeheugen, uitbreidbaar met geheugenkaart
 • Uitgerust met fysiek toetsenbord

Meer over de BlackBerry KeyOne

De KeyOne is na de BlackBerry Priv het tweede Android-toestel van BlackBerry dat voorzien is van een fysiek toetsenbord. Dit toetsenbord heeft hetzelfde mechaniek als de toetsenborden op oudere BlackBerry-toestellen, die door zowel zakenlui als sms-verslaafden gewaardeerd werden. Het toetsenbord is ook nog eens aanraakgevoelig, waardoor je hem kunt gebruiken om door webpagina’s te scrollen of de cursor in tekstvelden te verplaatsen.

Onder de motorkap draait de Snapdragon 625-chip van Qualcomm, die ook in de Moto G5 Plus zit. Deze processor staat garant voor prima prestaties, wat in de praktijk betekent dat je zelfs de zwaarste games op de KeyOne kan draaien. Daarnaast heeft het toestel 32GB aan uitbreidbare opslagruimte, waardoor je altijd meer dan genoeg ruimte hebt voor al die apps.

Het scherm van de BlackBerry KeyOne heeft een enigszins gekke beeldverhouding. Doordat een deel van de ruimte aan de voorkant wordt ingenomen door het toetsenbord, levert dat een effectieve resolutie van 1620 bij 1080 pixels op. Als je films of series kijkt op het toestel, zul je dus altijd zwarte balken aan de zijkant hebben. Echte filmfanaten kunnen dus beter kiezen voor een toestel met een normale breedbeeldverhouding.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Pluspunten KeyOne

 • Fysiek toetsenbord
 • Krachtige hardware
 • Draait op nagenoeg stockversie van Android

Minpunten KeyOne

 • Kleiner scherm door toetsenbord
 • Zakelijk uiterlijk
BlackBerry KeyOne
Welke BlackBerry KeyOne wil je?
Wij hebben momenteel geen BlackBerry KeyOne aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

BlackBerry Key2 officieel: zakelijke smartphone met fysiek toetsenbord

BlackBerry Key2 officieel: zakelijke smartphone met fysiek toetsenbord

Nieuws Hoewel er nog maar nauwelijks smartphones met fysieke toetsenborden worden gemaakt, houdt één bedrijf aan deze feature vast. Ook de nieuwe BlackBerry Key2 heeft weer vier rijen toetsen onder het scherm.
BlackBerry Key2 wordt op 7 juni onthuld: dit weten we nu al

BlackBerry Key2 wordt op 7 juni onthuld: dit weten we nu al

Nieuws De onthulling van de BlackBerry Key2 vindt plaats op 7 juni. BlackBerry heeft dit op Twitter bekendgemaakt. Dit weten we nu al over deze nieuwe smartphone.
‘BlackBerry Key2 in de maak: nieuwe smartphone met fysiek toetsenbord’

‘BlackBerry Key2 in de maak: nieuwe smartphone met fysiek toetsenbord’

Nieuws Foto's van een onaangekondigd BlackBerry-toestel zijn opgedoken, en tonen onder andere een fysiek toetsenbord. Het lijkt erop dat het bedrijf werkt aan een opvolger voor de KeyOne.
‘Volgende BlackBerry gaat iPhone-gebruikers jaloers maken’

‘Volgende BlackBerry gaat iPhone-gebruikers jaloers maken’

Nieuws De volgende BlackBerry-smartphone verschijnt in oktober, zo heeft een topman van het bedrijf laten weten. Die claimt dat het toestel tevens zeer stevig wordt.
BlackBerry: ‘Probleem met loszittend KeyOne-scherm opgelost’

BlackBerry: ‘Probleem met loszittend KeyOne-scherm opgelost’

Video's Het probleem met loszittende BlackBerry KeyOne-schermen lijkt verholpen te zijn, nu de fabrikant een versie mét lijm heeft uitgebracht. Bij eerdere modellen sprong het scherm soms los.