Parrot AR.Drone 2.0 met Android-besturing officieel aangekondigd in Nederland #CES2012

Redactie
9 januari 2012, 13:35
2 min leestijd
Parrot AR.Drone 2.0 met Android-besturing officieel aangekondigd in Nederland #CES2012
parrot ar-drone-2

De Parrot AR.Drone 2.0 is officieel aangekondigd in een Nederlands persbericht. Fabrikant Parrot gaat de AR.Drone 2.0 in 2012 op de markt brengen in Nederland, al maken ze nog geen prijzen en exacte leverdatum bekend. Voor wie er nog nooit van gehoord heeft: de Parrot AR.Drone is een quadricopter (helikopter met vier propellers) die je met een smartphone kunt bedienen. De AR.Drone 2.0 is vanaf vandaag op de Amerikaanse elektronicabeurs CES te zien.

Nieuwe functies van de AR.Drone 2.0 zijn een HD-camera met een beeldresolutie van 1280 x 720 pixels, zodat de beelden die de quadricopter maakt extra scherp zijn. De camera herkent vormen en kleuren, zodat je er ook spelletjes mee kunt spelen. De beste video’s die door de AR.Drone-gemeenschap zijn gemaakt kun je online bekijken. Ook kun je via de AR.Drone Academy de locaties opzoeken met de beste vliegzones. Er zijn twee behuizingen verkrijgbaar voor de AR.Drone 2.0, bedoeld om binnenshuis en buitenshuis te gebruiken. De behuizing voor buiten is uitgevoerd in vrolijke kleuren, terwijl je voor gebruik binnenshuis een extra beschermrand rondom de propellers hebt.

Lees verder na de advertentie.

ar-drone besturing

Nieuw is de app AR.FreeFlight 2.0, waarmee je de HD-video’s kunt opslaan en bekijken. Door de gewenste bewegingsrichting aan te geven zorgt de travelling-functie ervoor dat de AR.Drone 2.0 in de gewenste richting beweegt. Ook is er nu een nieuwe Absolute Flight-modus waarmee je de helikopter intuïtief kunt bedienen. Bij de normale Relative Flight-modus, die al op de voorganger aanwezig was, moest je de relatieve richting bepalen om de helikopter te bedienen. De nieuwe Absolute Flight-modus weet precies waar de AR.Drone 2.0 zich bevindt ten opzichte van de smartphone. Hij volgt daarna nauwkeurig de bewegingen en kantelingen van de smartphone. Dit is voor beginnende spelers intuïtiever. Je hoeft niet meer na te denken over de oriëntatie van de voorste camera van de AR.Drone. Parrot heeft ook een open ontwikkelplatform rondom de AR.Drone 2.0, waarmee externe ontwikkelaars apps kunnen maken. De prijs en leverdatum zijn nog niet bekend volgens het Nederlandse persbericht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu