Zo gaat Google je beschermen tegen downloaden met je mobiele databundel

Thomas Haenen
19 september 2016, 15:24
2 min leestijd
Zo gaat Google je beschermen tegen downloaden met je mobiele databundel

De Play Store gaat gebruikers waarschuwen als ze grote bestanden proberen te downloaden via mobiel internet. Zo wordt je databundel niet meer zomaar geplunderd.

Lees verder na de advertentie.

Play Store wifi waarschuwing

Google experimenteert sinds kort met een nieuwe set waarschuwingen en beschermingen in de Play Store, zo ontdekte Android Police. Die verschijnen in beeld zodra een gebruiker een app probeert te downloaden zonder dat er een verbinding met een wifi-netwerk is. Probeer je deze applicatie of game via je mobiele data te downloaden, dan vraagt de Play Store of je zeker weet dat je door wilt gaan. Daarmee wordt voorkomen dat je per ongeluk je databundel volledig verbruikt met grote apps en updates.

Play Store wifi waarschuwing

De Play Store wifi-waarschuwing wordt nu soms al getoond bij apps die groter zijn dan 100 MB. Na de update lijkt deze echter ook getoond te worden bij kleinere apps, wat goed uitkomt voor gebruikers met een kleinere databundel. Screenshots tonen waarschuwingen bij apps van slechts 10 MB. Ook krijg je direct de optie om de app automatisch te downloaden zodra er wél een wifi-verbinding is. In het verleden kon de download enkel voortgezet of geannuleerd worden.

Op dit moment ziet slechts een selecte groep gebruikers de nieuwe functie. Bij de waarschuwing staat bovendien een duidelijk ‘Beta’-label: Google geeft aan dat de functie op elk moment weer kan verdwijnen en dat je dan alsnog apps via je mobiele databundel downloadt, ook als je hebt aangegeven te willen wachten op een wifi-verbinding.

Play Store update

Het is nog onduidelijk wanneer de functie voor iedereen beschikbaar is. Google experimenteert wel vaker met knoppen, menu’s en opties in de Play Store, maar lang niet al deze functies halen de eindstreep. De kans bestaat dat ook deze waarschuwing uiteindelijk niet voor een groter publiek beschikbaar wordt gemaakt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu