Dit heeft Pokémon GO met ons wandelgedrag gedaan

Erwin Vogelaar
23 oktober 2016, 19:25
2 min leestijd
Dit heeft Pokémon GO met ons wandelgedrag gedaan

Uit onderzoek blijkt dat Pokémon GO uniek is in het motiveren van mensen om te bewegen. Is Pokémon GO sport?

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO sport

Misschien ben je al opgehouden met het spelen van Pokémon GO, maar de kans is groot dat je de afgelopen zomer door deze game een stuk meer bent gaan lopen dan normaal. Daar ben je niet alleen in, want de game had een significante invloed in de hoeveelheid wandeluren van de spelers. Hoewel andere apps sporters ook wel weten te prikkelen om meer te bewegen, deed Pokémon GO dit ook bij mensen die anders zeer moeilijk te motiveren zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen met overgewicht.

pokémon go sport

Dit blijkt uit een onderzoek dat in samenwerking met Microsoft Research is gedaan. De onderzoekers hadden voor dit onderzoek geen toegang tot de data van de game zelf, maar hebben Microsoft-data gebruikt. Namelijk de gegevens van 30,000 gebruikers van activiteit-tracker Microsoft Band. Daarnaast zijn zoekopdrachten in zoekmachine Bing meegerekend. Heeft een Microsoft Band-gebruiker op Bing gezocht naar Pokémon GO-gerelateerde vragen, dan is dat volgens de onderzoekers een indicatie dat het om een Pokémon GO-speler gaat. Van die 30,000 Microsoft Band-dragers, bleek 1,420 mensen de game te spelen. De dag dat spelers op Bing naar Pokémon GO-gerelateerde onderwerpen begonnen te zoeken, zien de onderzoekers als de dag genomen dat ze zijn gestart zijn met spelen.

De onderzoekers hebben vervolgens ook de dertig dagen voor het spelen en dertig dagen na het starten met spelen gemeten en de data vergeleken met Microsoft Band-gebruikers die niet spelen. Uit de data blijkt dat Pokémon GO-spelers maar liefst vijfentwintig procent meer gelopen hebben. Dit geldt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Het gewicht van deze mensen had tevens geen invloed en dat is uniek voor sport-apps. Mochten deze spelers zo door blijven gaan met deze gezonde activiteit, dan verwacht onderzoeker Eric Horvitz dat Pokémon trainers in de Verenigde Staten bij elkaar zo’n 2,8 miljoen jaar langer zullen leven.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu