Bekendste Popcorn Time-versie permanent offline

Wouter Nijsen
24 oktober 2015, 10:24
2 min leestijd
Bekendste Popcorn Time-versie permanent offline

PopcornTime.io, de populairste versie van Popcorn Time, is definitief offline. Al enkele dagen waren er problemen met de dienst, nu zijn de servers offline gezet.

Lees verder na de advertentie.

Popcorn Time-versie offline

Wally, de ontwikkelaar achter PopcornTime.io, vertelt aan TorrentFreak dat hij alle servers van de Popcorn Time-versie offline heeft gehaald en ook alle logbestanden heeft  verwijderd. Dat laatste is gedaan om  andere ontwikkelaars te beschermen. Een aantal ontwikkelaars verliet afgelopen maandag al het team, hoogstwaarschijnlijk uit angst voor een opkomende rechtszaak. Donderdag leken de problemen verholpen, maar daar is dus alsnog verandering in gekomen.

Popcorn Time-versie

Sinds maandag had PopcornTime.io al te maken met diverse problemen. Zo was de dienst onbereikbaar en werden de Facebook- en Twitter-accounts verwijderd, al is laatstgenoemde nu weer beschikbaar. Op het Twitter-account roepen de ontwikkelaars achter Popcorn Time op om Butter te gebruiken. Dit is een streamingdienst die op een vergelijkbare manier werkt, maar alleen legale content aanbiedt. Bij het reguliere PopcornTime.io was dat geheel anders, omdat daar films en series middels torrents werden aangeboden.

De alternatieve versie van Popcorn Time, Time4Popcorn, is overigens nog wel gewoon bereikbaar. Deze versie kampt echter ook al enkele dagen met problemen omdat torrentwebsite YTS, die zorgt voor een groot gedeelte van het aanbod aan films en series, offline is. Het is niet bekend of en wanneer de problemen worden verholpen.

Meer over Popcorn Time

Eerder deze week kwam Popcorn Time ook al in het nieuws. Stichting Brein-directeur Tim Kuik liet op dinsdag weten dat het niet ondenkbaar is dat individuele Popcorn Time-gebruikers binnenkort boetes krijgen voor het streamen van illegale films en tv-series. In gesprek met nieuwsradio BNR  zei Kuik dat rechthebbenden schadeclaims zullen neerleggen bij Popcorn Time-gebruikers. Dit zou al binnen een maand kunnen gebeuren.

popcorn time

Middels een VPN-functie, die het ip-adres afschermt waarmee mensen de dienst gebruiken, is Popcorn Time geheel anoniem te gebruiken. Het gebruik van Popcorn Time blijft in ons land natuurlijk illegaal.

Het laatste nieuws over Popcorn Time

Bron: TorrentFreak
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu