De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Popcorn Time voor Android: dit moet je weten

Gijs Ettes
9 mei 2014, 8:14
1 min leestijd
Popcorn Time voor Android: dit moet je weten
popcorn time

Streamingdienst Popcorn Time waar je – weliswaar niet legaal – allerhande films en series in hoge kwaliteit kunt streamen via torrent, is er nu ook als app voor Android. De functionaliteit van de app is precies hetzelfde: je kunt films aantikken en vrijwel direct beginnen met kijken in hoge kwaliteit. Het is niet nodig om het volledige bestand te downloaden, aangezien het wordt gestreamd.

Vanuit het startscherm van Popcorn Time heb je toegang tot diverse populaire films als The Wolf of Wallstreet, 12 Years a Slave en The Hobbit. Via het uitklapmenu linkboven in beeld kun je filteren op genres en gebruikmaken van de zoekfunctie om een speciefieke film of serie te zoeken. Dat werkt doorgaans vlekkeloos, al loopt de app tijdens onze tests soms vast bij het inladen van series.

Lees verder na de advertentie.

Het afspelen van de film Pompeii via Popcorn Time gaat niettemin vlot. Na ongeveer 20 seconden wachten is de torrent gedeeltelijk ingeladen en is het mogelijk om de film in hd te bekijken. Met oudere afleveringen van Game of Thrones heeft de app het moeilijker, mogelijk omdat er geen goede torrents beschikbaar zijn. De laatste afleveringen van seizoen 4 zijn wel gewoon te bekijken.

Let wel op: sinds een maand is het in ons land niet toegestaan om films, muziek en tv-series te downloaden uit illegale bron. De manier waarop Popcorn Time werkt is daarmee niet legaal. Wil je toch aan de slag met de streamingdienst, dan vind je via onderstaande link de Android-app.

Update: Google heeft de app inmiddels uit de Play Store gehaald. Het apk-bestand is nog wel op eigen risico (!) via de officiële website te downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu