De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Preview: My T-Mobile app voor Android

Redactie
20 december 2011, 21:00
3 min leestijd
Preview: My T-Mobile app voor Android
Preview: My T-Mobile app voor Android

Eerder deze maand werd al duidelijk dat T-Mobile nog voor het einde van het jaar een My T-Mobile app zal uitbrengen voor Android. Deze app waarmee je je abonnementsgegevens kunt inzien en T-Mobile Hotspots in de buurt kunt opsporen verschijnt morgenvroeg in de Android Market. Planet Android testte de app alvast uitgebreid en vertelt je of de My T-Mobile app beter is dan de desktopwebsite van My T-Mobile.

Lees verder na de advertentie.

Eerste keer inloggen

Een van de nadelen van de app waarbij je meteen geconfronteerd wordt bij de eerste keer inloggen is dat je een toegangscode moet hebben naast je normale inloggegevens. Deze is via de app aan te vragen waarbij je naar je browser wordt gestuurd. Gelukkig kan je de toegangscode kopiëren en plakken zodat je deze niet apart op hoeft te schrijven. Heb je je dat gedaan dan kan je inloggen en kom je in het hoofdmenu terecht. Je hoeft gelukkig maar één keer een toegangscode aan te vragen, in het vervolg kom je automatisch in het hoofdmenu terecht.

In de app

Het hoofdmenu bestaat uit acht onderdelen. Bij Belstatus kan je je huidige tegoed opvragen en lees je hoeveel belminuten en sms’jes je nog over hebt voor de rest van de maand. Ook zie je hoeveel geld je aan overige kosten kwijt bent. Je kan niet terugkijken naar welke nummers je hebt gebeld. Bij Facturen vind je de laatste zes rekeningen terug. Hierbij staan ook je bankgegevens vermeld. Per maand kan je de volledige factuur binnenhalen als PDF-bestand. Het voordeel hiervan is dat je deze ook gelijk kunt opslaan, iets wat via de desktopwebsite meestal vrij omslachtig is.

Onder Abonnement is te zien welk T-Mobile abonnement je hebt. Zo zie je onder meer de startdatum en de einddatum van het abonnement staan. Het is niet mogelijk om je abonnement aan te passen via de app zelf. Deze functionaliteit gaat nog wel volgen in 2012. Wel kan je terugvinden waar je online moet zijn voor een nieuw abonnement waarbij je desgewenst wordt doorgestuurd naar de website van T-Mobile.

De overige menu-onderdelen richtten zich op andere diensten die T-Mobile aanbiedt. Zo vind je bij Apps snelkoppelingen naar enkele handige applicatie van T-Mobile die je kan gebruiken op je Android-telefoon. Zo heb je Hotspot login om automatisch in te loggen via T-Mobile Hotspots, ParkMobile waarbij je je parkeergeld via je telefoon kunt afrekenen en je korting krijgt bij T-Mobile en de app Netwerk Radar waarmee je problemen met je mobiele internetverbinding bij T-Mobile kunt melden.

Bij Nieuws is het laatste nieuws over T-Mobile te lezen zoals een bezoekje van de provider aan onze collega’s van de iPhoneclub. Kaart vertelt je waar in Nederland je de fysieke T-Mobile winkels en T-Mobile Hotspots zich bevinden en bij Demo krijg je een korte uitleg over wat je met de My T-Mobile app allemaal kunt doen. Over de App is een klein verhaaltje voor wie de app bedoeld is en wat je met de app allemaal kan doen. Rechtsbovenin is een snelkoppeling geplaatst naar je eigen profiel waarbij je een eigen foto aan kan verbinden.

Conclusie

De My T-Mobile app is een overzichtelijke app waarbij je vooralsnog vooral informatie op kunt vragen maar nog niet veel kunt wijzigen. Hiervoor word je steeds naar de website van T-Mobile verwezen en dat is beter dan niets. De app is een stuk gemakkelijker dan de desktopwebsite die niet echt uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid. Vooral het kunnen downloaden van facturen is echt een uitkomst. Verder ontbreekt het vooral nog aan interactiviteit, hoewel je wel bijna overal via Twitter in de app zelf contact kan opnemen met T-Mobile Webcare. Deze reageert meestal vlug en zo kun je snel antwoord krijgen op je vragen. Hiervoor moet je echter wel een twitteraccount hebben, iets wat niet iedereen nog heeft.

De My T-Mobile zal morgenvroeg vanaf een uur of acht te vinden zijn in de Android Market. My T-Mobile voor Android is gratis en alleen te gebruiken als je een abonnement hebt met T-Mobile. In 2012 zal de app ook worden uitgebracht voor iPhone en BlackBerry-telefoons. Een Windows Phone versie is in de maak.

Downloaden via Android Market: My T-Mobile (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu