‘Snapdragon 875-chip wordt stuk duurder, kan snelladen met maximaal 100 Watt’

Colin Baak
29 juni 2020, 9:09
2 min leestijd
‘Snapdragon 875-chip wordt stuk duurder, kan snelladen met maximaal 100 Watt’

De prijs van de Snapdragon 875-chip wordt volgens geruchten een stuk hoger dan processoren van de huidige generatie. Snelladen van toestellen met deze processor kan volgens nieuwe geruchten tot maximaal 100 Watt.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: prijs Snapdragon 875-chip wordt stuk hoger

Volgens de website IT Home kunnen fabrikanten de aankomende Snapdragon 875-chip gaan aanschaffen voor 250 dollar. Daarbij gaat het om een combinatie van de processor en het nodige X60-modem. Met dat modem kan een 5G-verbinding worden opgezet voor een snellere en stabielere mobiele internetverbinding.

Die informatie komt uit een document dat getekend is door fabrikant Xiaomi schrijft de bron. De huidige high-end chipset van Qualcomm voor dit jaar kost een stuk minder. Deze Snapdragon 865-chip is nu aan te schaffen voor een prijs tussen de 150 en 160 dollar. Als fabrikanten dit gaan doorberekenen aan de consument, betekent dit dus dat toestellen van de volgende generatie een stuk duurder kunnen worden.

Bij de overstap van de Snapdragon 855-serie naar de huidige 865-serie was er ook al sprake van een prijsverhoging. Betaalbare toestellen met die chip zijn onder ander de Poco F2 Pro en OnePlus 8.

Nieuwe technieken en opladen tot 100 Watt

Die meerprijs heeft ook te maken met de gebruikte techniek voor die chip, die weer een stuk geavanceerder wordt. Zo wordt de chip gebakken op een 5 nanometer-proces, waar de 865-versie nog wordt gemaakt op 7 nanometer. Dat betekent dat de Snapdragon 875 een stuk krachtiger is, maar ook betere prestaties levert op het gebied van de accu.

We wachten nog op de officiële presentatie van de Snapdragon 875-processor, maar de geruchtenmolen draait op volle snelheid. Volgens Twitteraar Digital Chat Station zorgt deze chip er namelijk voor dat snelladen met 100 Watt eraan komt. Veel fabrikanten ontwikkelen hun eigen techniek en anno 2020 zien we dan ook veel technieken die tussen de 30 tot en met 65 Watt kunnen opladen.

Fabrikanten zoals Xiaomi en Vivo hebben zijn al wel langer bezig met technieken die nog krachtiger zijn. Zo toonde Xiaomi eerder al een 100 Watt-snellaadtechniek, terwijl Vivo een toestel oplaadde met maximaal 120 Watt. Volgens de bron gaan we de nieuwe techniek zien in het eerste kwartaal van 2021. Daarbij noemt hij expliciet dat het gaat om een ‘gamingsmartphone’, maar verdere details ontbreken.

Op de hoogte blijven van al deze ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, houd de site in de gaten of download de gratis Android Planet-app op je smartphone.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu