Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

OnePlus 8 Dualsim

Scherm
6.5 inch
Camera
60 megapixel

Dit moet je weten over de OnePlus 8

De OnePlus 8 is het aankomende vlaggenschip van de Chinese fabrikant. Dat betekent dat de OnePlus 8 kan rekenen op uitstekende specificaties en overweg kan met het 5G-netwerk. De OnePlus 8 is de opvolger van de OnePlus 7. Tussentijds heeft de fabrikant daarvan nog een geüpdatete versie geïntroduceerd in de vorm van de OnePlus 7T. Tegelijkertijd met deze OnePlus 8 wordt ook de OnePlus 8 Pro gepresenteerd, die net nog wat extra features heeft.

Specificaties OnePlus 8

  • 6,5 inch amoled-scherm
  • Scherm heeft hoge 90hz refreshrate voor soepele animaties
  • Driedubbele camera, hoofdcamera met 60 megapixel-resolutie
  • Frontcamera in een gat in het scherm
  • Snelle Snapdragon 865-chipset
  • Forse 4000 mAh-accu
  • Eerste OnePlus-telefoon die draadloos oplaadt
  • Toekomstklaar door 5G-mogelijkheden

OnePlus 8 renders

Groot scherm, grote accu OnePlus 8

Als OnePlus ergens goed in was, dan was het wel het bieden van goede prijs-kwaliteitsverhouding. Hoewel het de afgelopen jaren steeds meer is gaan vragen voor de smartphones, blijft het met de specificaties wel goed zitten.

Zo heeft het toestel een groot amoled-scherm dat over de hele voorkant van het toestel loopt. Het scherm is met 6,5 inch diagonaal lekker ruim bemeten. Bijzonder is dat OnePlus al zijn toestellen uitrust met een scherm met hoge ververssnelheid van 90Hz. Dit betekent dat bewegende beelden erg soepel getoond kunnen worden.

Zo’n scherm verbruikt wel iets meer stroom. Gelukkig is het toestel voorzien van een 4000 mAh-accu. Voor het eerst kiest OnePlus er bij dit toestel ook voor om draadloos opladen mogelijk te maken. Eerder vond de fabrikant dat niet de moeite omdat dit te langzaam ging. Of OnePlus een manier heeft gevonden om de laadsnelheid van draadloos opladen te verhogen is nog niet bekend.

Daarnaast is het toestel voorzien van de snelle Qualcomm Snapdragon 865-chipset, waardoor alle apps en games zonder haperingen zullen draaien op dit toestel. De OnePlus 8 is ook een 5G-toestel. Daardoor kan het gebruik maken van dit nieuwe, razendsnelle mobiele netwerk. In Nederland is dat echter nog niet in gebruik, en zal het toestel gewoon gebruik maken van 4G.

Driedubbele camera

Anders dan bij zijn voorganger, de OnePlus 7, heeft dit toestel de selfiecamera niet in een notch in het beeldscherm verwerkt. Ook kiest OnePlus niet voor een uitschuifbare camera, zoals bij de OnePlus 7 Pro. In plaats daarvan zit hij verwerkt in een cameragat in het scherm, net als bijvoorbeeld bij de Samsung Galaxy S10.

OnePlus 8 renders 2

Aan de achterkant zit een cameramodule met drie lenzen. De hoofdcamera daarvan heeft een 60 megapixel-sensor. Daarnaast heeft het toestel ook een 16 megapixel-camera met groothoeklens en een telefoto-camera met 12 megapixel-resolutie.

OnePlus 8 verkrijgbaarheid en prijzen

De OnePlus 8 is momenteel nog niet officieel aangekondigd. Dat gebeurt vermoedelijk half mei 2020. Dat is de tijd dat OnePlus de afgelopen jaren ook een nieuwe toestellijn presenteerde. Mocht er voor die tijd meer informatie naar buiten komen, bijvoorbeeld over de exacte prijzen, dan updaten we dit artikel.

Lees meer over OnePlus

Laatste berichten

Gelekte OnePlus 8 Pro-afbeeldingen zijn nep: “Gemaakt met Photoshop”

Gelekte OnePlus 8 Pro-afbeeldingen zijn nep: “Gemaakt met Photoshop”

Nieuws Afgelopen week verschenen vermeende foto's van de OnePlus 8 Pro, maar die blijken niet echt te zijn. De persoon achter het account op Snapchat die de foto's plaatste, heeft dat nu laten weten. Dat blijkt ook het geval bij eerder gelekte afbeeldingen, van onder andere de OnePlus 8 Lite.
Gerucht: OnePlus 8-serie wordt stof- en waterdicht

Gerucht: OnePlus 8-serie wordt stof- en waterdicht

Nieuws OnePlus heeft tot op heden nooit een IP-certificering gebruikt in zijn smartphones. Volgens nieuwe geruchten wordt de OnePlus 8-serie wel stof- en waterdicht dankzij een IP68-certificering.
Android-nieuws #6: Motorola Moto G8 Power officieel en grote update voor Google Maps

Android-nieuws #6: Motorola Moto G8 Power officieel en grote update voor Google Maps

Nieuws Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van alle ontwikkelingen in de wereld van Android. Heb je afgelopen week niet alles kunnen volgen? Geen probleem! Met ons Android-nieuwsoverzicht ben je in een paar minuten weer bijgepraat.
‘OnePlus 8 en 8 Pro worden in maart of april aangekondigd’

‘OnePlus 8 en 8 Pro worden in maart of april aangekondigd’

Nieuws Mogelijk worden de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro dit jaar eerder aangekondigd dan verwacht. Het Chinese bedrijf zou de nieuwe smartphones al eind maart of in april willen presenteren.
Gerucht: OnePlus 8 Pro gaat draadloos opladen ondersteunen

Gerucht: OnePlus 8 Pro gaat draadloos opladen ondersteunen

Nieuws Draadloos opladen zit op de meeste high-end smartphones, maar bij OnePlus-telefoons ontbreekt deze feature. Volgens geruchten wordt de aankomende OnePlus 8 Pro echter de eerste smartphone van het bedrijf met draadloos laden.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app