De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Pulse News-app groeit naar 4 miljoen gebruikers

Redactie
17 juni 2011, 18:25
1 min leestijd
Pulse News-app groeit naar 4 miljoen gebruikers
pulse-app
pulse-screenshot

De sociale nieuwsapplicatie Pulse heeft de mijlpaal van 4 miljoen gebruikers gehaald. Het gaat om alle gebruikers op alle mobiele platformen (iOS en Android) waarop de ontwikkelaars actief zijn. Ook kregen ze 9 miljoen dollar investeringsgeld om de nieuwsapplicatie verder te ontwikkelen. Afgelopen november had Pulse nog maar 200.000 gebruikers. De investeerders van New Enterprise Associates (NEA), Greycroft Partners en Lerer Ventures zagen het wel zitten en stopten er geld in. Maar Pulse-medeoprichter Akshay Kothari vindt het geld eigenlijk niet zo belangrijk.

De mogelijkheid om met deze “fantastische bedrijven” samen te werken ziet hij als het grootste voordeel. Hij krijgt nu te maken met Alan Patricof (Greycroft) en Ken Lerer (Lerer Ventures), twee mensen uit het team dat de financiering van de Huffington Post regelde. Hij hoopt er veel van op te steken.

Lees verder na de advertentie.

Interessant is dat Pulse is ontstaan uit een studieopdracht van Stanford. Het werd bedacht door twee studenten, die inmiddels met een team van 10 personen proberen om Pulse steeds verder uit te bouwen. Pulse wil met het geld nog meer mensen in dienst nemen en meer functionaliteit aan de app toevoegen. Er zal bijvoorbeeld worden gesleuteld aan Pulse.me, een oplossing om artikelen later te kunnen lezen. Er komen meer manieren om artikelen op te slaan, die je via vrienden of externe apps hebt ontdekt. Ook komen er meer functies om gebruikers met elkaar in contact te brengen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu