Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nieuwe draadloze opladers straks sneller dan opladen met draad

Florence Peeters
25 februari 2019, 11:43
2 min leestijd
Nieuwe draadloze opladers straks sneller dan opladen met draad

Je smartphone is straks een stuk sneller vol als je een draadloze oplader gebruikt. Fabrikant Qualcomm gaat bestaande en nieuwe draadloze opladers certificeren als ze voldoen aan de snelheid van hun Quick Charge-technologie, en zorgt dat er meer snelle oplaadmatten op de markt komen.

Lees verder na de advertentie.

Quick Charge-certificaat voor draadloze opladers

Steeds meer Android-toestellen ondersteunen snelladen via de Quick Charge-technologie. Maar tot nu toe werd deze technologie vooral ingebouwd in ‘normale’ adapters. Ondertussen verschijnen er steeds meer en betere draadloze opladers op de markt, en ondersteunen telefoons ook draadloos snelladen.

De draadloze Qi-gecertificeerde opladers zijn echter niet altijd even snel. Daardoor is het nu minder interessant om een draadloze lader te gebruiken als je je telefoon snel wil opladen. Dat wil Qualcomm veranderen, door de laders een Quick Charge-certificaat te geven als ze hun laadprotocol ondersteunen. Door bovendien de technologie beter beschikbaar te maken voor fabrikanten van zulke Qi-laders, kun jij straks gemakkelijk en betaalbaar een vlotte draadloze oplader kopen.

De eerste die met zo’n door Qualcomm gecertificeerde Quick Charge-oplaadmat op de proppen komt is Xiaomi. Volgens de telefoonfabrikant haalt hun nieuwe draadloze oplader een laadsnelheid van 20 Watt.

Dat betekent dat een telefoon met een accucapaciteit van 3300 mAh in slechts 90 minuten alweer volledig opgeladen is. Hierdoor zou de mat niet onder doen voor een snelle oplader die je in het stopcontact steekt.

Mi 9 ondersteunt snellere Quick Charge-mat

Xiaomi’s draadloze oplaadmat, de Mi Wireless Charging Pad, werkt optimaal bij de nieuwe Xiaomi Mi 9. Afgelopen weekend is tijdens het Mobile World Congress (MWC) bekendgemaakt dat deze telefoon naar Europa komt voor 449 euro. Eén van de bijzondere features aan het toestel is dat het 20 Watt draadloos opladen ondersteunt, wat vele malen sneller is dan de meeste Android-toestellen.

Xiaomi Mi 9

Extra handig is dat je niet hoeft te wachten tot zo’n snelle mat op de markt komt. Qualcomm gaat namelijk ook bestaande draadloze opladers controleren. Voldoen ze aan de juiste technologie en snelheid, dan krijgen ook deze apparaten een Quick Charge-certificaat.

Op de hoogte blijven van alle aankondigingen en nieuwe toestellen op MWC 2019? Download dan onze Android Planet-app of abonneer je op onze nieuwsbrief!

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi 9
Xiaomi Mi 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu