De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Roadmap 2010 van HTC gelekt: Android-toestellen Legend, Salsa, Bravo, Tide en Buzz

Redactie
7 december 2009, 9:06
2 min leestijd
Roadmap 2010 van HTC gelekt: Android-toestellen Legend, Salsa, Bravo, Tide en Buzz
htc buzz android

Het lijkt wel alsof HTC het erom doet: telkens opnieuw lekt de roadmap vroegtijdig uit. Via internet zijn daardoor details over vijf nieuwe Android-telefoons van HTC gelekt. Een forumlid van XDA Developers blijkt al sinds oktober in bezit van een roadmap, die tijdens een bijeenkomst in Wenen bekend werd gemaakt. Het goede nieuws voor ons: er staan veel meer Android-toestellen dan Windows Mobile-toestellen gepland.

De specificaties en het uiterlijk van de toestellen kunnen nog wijzigen, net als de naamgeving. HTC heeft de toestellen in vier groepen verdeeld: Design/Lifestyle, Social, Performance en Productivity.

Lees verder na de advertentie.

Er staan ook Windows Mobile-toestellen in het overzicht. Met Windows 6.5 staan gepland:

  • HTC Tera
  • HTC Trophy
  • HTC Photon

En met Android:

  • HTC Legend
  • HTC Salsa (met QWERTY-toetsenbord)
  • HTC Bravo (niet Passion of Dragon)
  • HTC Tide
  • HTC Buzz

We beperken ons nu even tot de Android-toestellen.

HTC Legend

De HTC Legend wordt de opvolger van twee Android-toestellen, de Hero en de Magic. Het heeft een metalen frame en is maar 11,4 mm dun. Voorzien van HTC Sense en klikbare Optical Mouse om te navigeren. Te vinden in de categorie Design/Lifestyle en gepland voor maart 2010.

htc legend
htc legend specs

HTC Salsa

Ook in de categorie Design/Lifestlye: de HTC Salsa. Dit wordt een Blackberry-achtig apparaat met Android. Slechts 8,6 mm dun, met QWERTY-toetsenbord, bedoeld voor sociaal netwerken. Bevat IM-functies, een voorgeïnstalleerde Flickr-applicatie en toegang tot Twitter, Facebook en andere sociale netwerksites. Gepland voor juni 2010.

htc salsa
htc salsa specs

HTC Tide

In de categorie Social: net als de HTC Salsa is de HTC Tide afgestemd op sociale netwerkfuncties. Toegang tot Twitter, Facebook en voorgeïnstalleerde Flickr-applicatie. Gepland voor april 2010.

htc tide
htc tide specs

HTC Buzz

De HTC Buzz lijkt op het eerste gezicht een opvolger van de HTC Tattoo. Ook bij dit toestel kun je de covers wisselen. Dit toestel heeft echter een groter 3,2 inch scherm, een 5 megapixel camera met autofocus en flitser, een opvallend uiterlijk en de mogelijkheid om applicaties uit te wisselen. Gepland voor mei 2010.

htc buzz
htc buzz specs

HTC Bravo

HTC’s vlaggenschip voor het eerst en tweede kwartaal van 2010 gaat de HTC Bravo heten. Eerdere geruchten spraken over de Passion of Dragon, maar die namen schijnen niet te kloppen. De HTC Bravo is de Android-tegenhanger van de HTC Leo (beter bekend als de Touch HD2, een Windows Mobile-toestel). Dit is het enige toestel in de categorie Performance. Voorzien van een 1GHz Snapdragon QSD 8250-processor (net als in de HD2), 3,7 inch WVGA AMOLED-scherm, 256 MB RAM (mogelijk verhoogd naar 512MB), een 16GB microSD-kaartje meegeleverd, 720p HD videocapture, 1400 mAh batterij en HTC Sense.

Dit zou HTC’s killer phone moeten worden en gaat concurreren met toestellen als de Sony Ericsson Xperia X10. Gepland voor april 2010.

htc bravo
htc bravo specs

Zoals gezegd kunnen de namen van de toestellen nog wijzigen. De overige toestellen vallen in de categorie Productivity en zijn allemaal voorzien van Windows Mobile 6.5.

Via: XDA Developers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Legend
HTC Legend

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu