De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Specificaties voordelige 8 inch-Samsung Galaxy Tab A (2019) gelekt’

Dennis de Vries
14 juni 2019, 10:45
2 min leestijd
‘Specificaties voordelige 8 inch-Samsung Galaxy Tab A (2019) gelekt’

Samsung lijkt binnenkort weer een nieuwe tablet te verkopen. Er zijn specificaties gelekt van een tablet met een 8 inch-scherm. Gezien de hardware lijkt het te gaan om een instapmodel in de A-serie.

Lees verder na de advertentie.

Specs Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019)

De nieuwe tablet van Samsung duikt in verschillende plaatsen op. Zo heeft Google ‘m al opgenomen als geverifieerd apparaat, waarbij ook enkele specificaties naar buiten zijn gekomen. De Samsung Galaxy Tab A (2019) beschikt over een Snapdragon 429-chip met een octacore-processor van 2Ghz. Het is een bescheiden processor die voornamelijk wordt gebruikt in budgetsmartphones en -tablets.

Android-tablets 2017

Los van de processor beschikt het apparaat over 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Het beeldscherm is 8 inch groot en heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels. De tablet draait op Android 9.0 (Pie). Daarnaast is het voorzien van 4G, waardoor het mogelijk is er een simkaart in te doen en buitenshuis online te zijn. Een vingerafdrukscanner en nfc zijn niet aanwezig. Ook wordt duidelijk dat het niet om een ‘rugged’ apparaat gaat, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Tab Active.

Niet alle specificaties zijn gelekt. Op de afbeelding die naar buiten is gebracht is duidelijk te zien dat er een camera op de voorkant zit. Het is echter onduidelijk wat voor camera dit is en in welke resolutie deze foto’s maakt. Hetzelfde geldt voor een eventuele camera op de achterkant. Ook is het onduidelijk of de nieuwe Galaxy Tab A (2019) ondersteuning heeft voor Samsung’s S-Pen.

Niet de eerste Tab dit jaar

Samsung heeft dit jaar al eerder Android-tablets uitgebracht maar is daar dus duidelijk nog niet klaar mee. Zo verscheen eerder de luxere Samsung Galaxy Tab S5e. Dit apparaat werd later geplaagd door problemen met zijn wifi-ontvanger. Wanneer Samsung de Galaxy Tab A (2019) officieel presenteert, of hij in Nederland verkrijgbaar wordt en voor welke prijs is nog niet bekend.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019)
Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu