De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung brengt stevige Galaxy XCover 4s naar Nederland voor 259 euro

Wouter Nijsen
11 juni 2019, 9:27
2 min leestijd
Samsung brengt stevige Galaxy XCover 4s naar Nederland voor 259 euro

Samsung heeft een nieuwe stevige smartphone aangekondigd. De Galaxy XCover 4s is vanaf eind juni in Nederland verkrijgbaar voor 259 euro en draait op Android 9.0 (Pie).

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy XCover 4s officieel

De Galaxy XCover 4s is de opvolger van de XCover 4 uit 2017 en een redelijk bescheiden upgrade. Het toestel beschikt over grotendeels hetzelfde design, maar is gelukkig net zo stevig. De telefoon onderscheidt zich door de stevige behuizing, is door de IP68-certificatie stof-en waterdicht en voldoet aan de United States Military Standard. Hierdoor overleeft de smartphone flinke vallen en extreme omstandigheden.

De Samsung Galaxy Xcover 4s is een zogenaamde ‘toughphone’, een toestel voor bouwvakkers, klussers en gebruikers met een actieve levensstijl. Die hechten wat minder aan de allernieuwste hardware, maar zoeken vooral een toestel dat tegen een stootje kan. In deze categorie vind je vooral kleinere merken, met toestellen als de Cat S60 en Land Rover Explore. Samsung is de enige grotere fabrikant die nog toughphones maakt.

Specificaties en features

Het toestel heeft betere specificaties dan zijn voorganger en wordt aangedreven door een Exynos 7885-chip met 3GB RAM en 32GB aan uitbreidbare opslagruimte. De Exynos 7885 zit ook in bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A7 (2018) en A8 (2018) van vorig jaar. Het scherm meet 5 inch en heeft een hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Gecombineerd met de 2800 mAh-accu, die verwisselbaar is, moet dat zorgen voor een prima batterijduur.

Op de achterkant zit een 16 megapixel-camera met Quick Launch, een feature waarmee je foto’s kunt maken door twee keer op de homeknop te drukken. Aan de voorkant zit een 5 megapixel-camera en de smartphone draait op Android 9.0 (Pie). Samsung geeft goedkopere toestellen doorgaans eens per kwartaal een beveiligingsupdate.

Ook aanwezig is de zogeheten XCover-key, een fysieke knop waarmee je bepaalde apps of andere snelkoppelingen kunt openen. Samsung laat weten dat de Galaxy XCover 4s vanaf eind juni beschikbaar is voor 259 euro. Zodra de telefoon daadwerkelijk te koop is, dan lees je dit natuurlijk op Android Planet.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Xcover 4S
Samsung Galaxy Xcover 4S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu