Sony introduceert nieuwe Walkman en 4K-televisies met Android TV

Gijs Ettes
6 januari 2015, 9:04
2 min leestijd
Sony introduceert nieuwe Walkman en 4K-televisies met Android TV

Sony heeft tijdens de  CES enkele  nieuwe producten geïntroduceerd. Het Japanse bedrijf komt met een 1200 euro kostende Walkman en 4K-televisies die zijn voorzien van Android TV en een speciale processor die de beeldkwaliteit verbeterd.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de nieuwe Sony Walkman

sony walkman

De Sony Walkman ZX2 is de opvolger van de ZX1, de Walkman die anderhalf jaar geleden werd aangekondigd. De nieuwe muziekspeler is ontwikkeld met audiofielen in het achterhoofd en gezien het fikse prijskaartje is het apparaat ook alleen voor deze doelgroep bestemd. Het design van de ZX2 is in ieder geval onderscheidend met een gouden ingang voor de koptelefoon en alle belangrijke knoppen aan de rechter zijkant. Het display meet 4 inch en heeft een resolutie van 854 bij 480 pixels.

Standaard beschikt de Sony Walkman ZX2 over een geskinde versie van Android 4.2 (Jelly Bean) en 128GB aan uitbreidbare opslag voor je favoriete multimedia. De muziekspeler kan overweg met alle populaire audioformaten, waaronder mp3, flac, aiff en Apple Lossless. Ook is de ZX2 voorzien van LDAC (voor betere geluidskwaliteit over bluetooth) en een speciale versterker van Sony die het geluid verbeterd. De release staat gepland voor dit voorjaar.

Sony voorziet tv’s van Android TV

Sony Android TV

Vanaf volgende maand introduceert Sony daarnaast een groot aantal 4K-televisies die zijn voorzien van Android TV. Het worden er in totaal twaalf die beschikken over een schermresolutie van 3840 bij 2160 pixels, een dunnere behuizing en verbeterde hardware.

Sony voorziet de tv’s van de zogenoemde X1-processor, die de helderheid, kleurweergave en het contrast van het beeld verbeterd. De processor moet ervoor zorgen dat bronmateriaal dat geen 4K-resolutie heeft er toch goed uitziet. Ook de midrange televisies met een full-hd-paneel krijgen overigens de beschikking over Android TV. Een andere innovatie in de nieuwe tv’s van Sony is hoge resolutie audio, dat de geluidskwaliteit verbeterd door hogere samplesnelheden.

→ Lees ook meer over Android TV.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu