Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Sony Xperia XZ Pro is nieuw vlaggenschip met oled-scherm, smalle randen’

Thomas Haenen
17 januari 2018, 11:55
2 min leestijd
‘Sony Xperia XZ Pro is nieuw vlaggenschip met oled-scherm, smalle randen’

Sony’s volgende vlaggenschip wordt eind volgende maand pas onthuld, maar de eerste details zijn mogelijk al uitgelekt. Die suggereren enkele significante upgrades.

Lees verder na de advertentie.

‘Sony Xperia XZ Pro specificaties uitgelekt’

De Sony Xperia XZ Pro krijgt een 5,7 inch oled-scherm, zo meldt MyDrivers. De doorgaans betrouwbare site zegt een lijst met specificaties van de onaangekondigde smartphone te hebben bemachtigd, en deelt tevens een eerste foto. Het scherm heeft een 4K-resolutie, met slechts smalle randen aan de boven- en onderkant. Sony heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Sony Xperia XZ Pro specificaties

Mocht het gerucht kloppen, dan is het een opmerkelijke stap van de Japanse fabrikant. Hoewel Sony wel televisies met oled-schermen verkoopt, gebruikt het tot nu toe zowat altijd lcd-schermen in smartphones. Oled biedt kleurrijker beeld en beter contrast dan lcd, en is tevens iets energiezuiniger. De beeldtechnologie wordt steeds populairder onder fabrikanten. Samsung gebruikt oled al langer, en vorig jaar kozen ook Huawei, Apple en LG voor de technologie.

Achterop zit volgens de bron een dubbele camera, waarbij Sony een 18 megapixel-camera combineert met een 12 megapixel-lens. Ook de vingerafdruk zou achterop zitten. Voorop zit nog een 13 megapixel-camera voor selfies. Het toestel is tevens waterdicht.

Krachtige hardware

Qua hardware wordt het toestel vergelijkbaar met andere vlaggenschepen die dit voorjaar verschijnen. Zo heeft de XZ Pro volgens de bron een Snapdragon 845-chip van Qualcomm met 6GB werkgeheugen, die ook in de OnePlus 6 en LG G7 komt te zitten. Ook is er een zeer ruime 128GB opslagruimte ingebouwd, en een accu met capaciteit van 3420 mAh.

De adviesprijs van de Sony Xperia XZ Pro zou tussen de 800 en 900 euro liggen, vergelijkbaar met de Xperia XZ Premium die vorig jaar verscheen. Het toestel wordt waarschijnlijk eind februari officieel gepresenteerd, voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Vervolgens is deze vanaf dit voorjaar in de winkels te vinden, naast de onlangs aangekondigde Xperia XA2 en Xperia L2.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu