T-Mobile test vanaf november snellere 4G-variant

Wouter Nijsen
24 augustus 2015, 9:38
1 min leestijd
T-Mobile test vanaf november snellere 4G-variant

T-Mobile biedt vanaf november sneller internet met 4G+. De provider start dan  een pilot met  de snellere internetverbinding in een beperkt aantal locaties in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile 4G+ pilot in november

T-Mobile maakt bekend binnen enkele maanden nog sneller internet te gaan aanbieden in de vorm van 4G+. In november wordt een pilot gestart waarbij de snellere 4G-verbinding eerst in een beperkt aantal locaties wordt getest. Later wordt 4G+ van T-Mobile voor iedereen beschikbaar, al is nog onduidelijk wanneer precies.

smartphone

Met de 4G+-verbinding van T-Mobile kan een maximale snelheid van 225 Mbit/s worden behaald, waarbij een verbinding over twee frequenties nodig is. T-Mobile maakt hierbij gebruik van de 1800MHz- en 900MHz-banden. Voor de normale 4G-verbinding gebruikt de provider de 1800MHz-frequentie, maar  in mei kwam hier de 900MHz-band bij voor de Randstad. Het gebruik van de  900MHz-frequentie voor 4G+ zorgt voor een snellere verbinding en beter bereik binnenhuis. Aan het einde van het jaar moet driekwart van alle T-Mobile-klanten  beschikken over een verbeterde 4G-verbinding.

Andere providers

T-Mobile is niet de eerste provider die komt met 4G+. Zo begon KPN vorig jaar september met de uitrol van de snellere verbinding, die momenteel in zeven steden beschikbaar is. Ook hierbij worden meerdere frequenties gebruikt. De 4G+-dekking van Vodafone werd in oktober vorig jaar uitgerold in Amsterdam en moet later dit jaar beschikbaar zijn in 50 procent van alle steden.

Belangrijk om te weten is dat niet alle Android-smartphones overweg kunnen met 4G+. Oudere toestellen ondersteunen bijvoorbeeld alleen het reguliere 4G, maar vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S6 (Edge) en de HTC One M9 zijn wel met het snellere netwerk te gebruiken.

Het laatste nieuws over T-Mobile

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu