4G+-netwerk T-Mobile vanaf nu landelijk dekkend

Wouter Nijsen
16 juni 2016, 10:47
1 min leestijd
4G+-netwerk T-Mobile vanaf nu landelijk dekkend

Het 4G+-netwerk van T-Mobile is vanaf vandaag landelijk dekkend, zo heeft de provider bekendgemaakt. Het snellere 4G+ is op 4105 locaties geactiveerd.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile 4G+ netwerk

T-Mobile startte vorig jaar met een pilot van 4G+ en vanaf vandaag is het snellere netwerk landelijk dekkend. Begin dit jaar werd 4G+ al geactiveerd, maar het heeft dus nog even geduurd voordat klanten er in heel Nederland gebruik van kunnen maken. Het 4G+-netwerk is volgens T-Mobile op 4105 locaties geactiveerd.

4G+ is een snellere variant van het reguliere 4G-netwerk, waarbij er een theoretische maximale snelheid van 225Mbit/s kan worden behaald. In de praktijk worden deze snelheden echter niet behaald, maar het 4G+ is volgens T-Mobile anderhalf keer sneller dan het normale 4G. Een flinke verbetering dus, wat  handig is als je bijvoorbeeld vaak onderweg Netflix opstart of veel videobelt.

4gplusgroot

Om 4G+ aan te kunnen bieden, activeert T-Mobile twee frequentiebanden. Het gaat om de 900 en 1800MHz-frequenties, die overigens niet door  alle smartphones ondersteund worden. Daarom heeft de provider een lijst gepubliceerd met de toestellen die van 4G+ gebruik kunnen maken. De Samsung Galaxy S7 (Edge), Xperia Z5 (Compact), LG G4 en de HTC One A9 zijn bijvoorbeeld geschikt. Ook Apples iPhone 6S kan met 4G+ overweg. De volledige lijst vind je op deze pagina.

T-Mobile is overigens niet de eerste provider met een 4G+-netwerk. Ook providers KPN en Vodafone bieden al een tijdje het snellere netwerk aan, die echter nog lang niet landelijk dekkend zijn. Het 4G+ van KPN is voornamelijk in de Randstad beschikbaar, hetzelfde geldt voor Vodafone.

Lees het laatste nieuws over T-Mobile

Categorie: Providers
Thema: 4G Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's