4G+-netwerk T-Mobile vanaf nu landelijk dekkend
Wouter Nijsen

Het 4G+-netwerk van T-Mobile is vanaf vandaag landelijk dekkend, zo heeft de provider bekendgemaakt. Het snellere 4G+ is op 4105 locaties geactiveerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

T-Mobile 4G+ netwerk

T-Mobile startte vorig jaar met een pilot van 4G+ en vanaf vandaag is het snellere netwerk landelijk dekkend. Begin dit jaar werd 4G+ al geactiveerd, maar het heeft dus nog even geduurd voordat klanten er in heel Nederland gebruik van kunnen maken. Het 4G+-netwerk is volgens T-Mobile op 4105 locaties geactiveerd.

4G+ is een snellere variant van het reguliere 4G-netwerk, waarbij er een theoretische maximale snelheid van 225Mbit/s kan worden behaald. In de praktijk worden deze snelheden echter niet behaald, maar het 4G+ is volgens T-Mobile anderhalf keer sneller dan het normale 4G. Een flinke verbetering dus, wat  handig is als je bijvoorbeeld vaak onderweg Netflix opstart of veel videobelt.

4gplusgroot

Om 4G+ aan te kunnen bieden, activeert T-Mobile twee frequentiebanden. Het gaat om de 900 en 1800MHz-frequenties, die overigens niet door  alle smartphones ondersteund worden. Daarom heeft de provider een lijst gepubliceerd met de toestellen die van 4G+ gebruik kunnen maken. De Samsung Galaxy S7 (Edge), Xperia Z5 (Compact), LG G4 en de HTC One A9 zijn bijvoorbeeld geschikt. Ook Apples iPhone 6S kan met 4G+ overweg. De volledige lijst vind je op deze pagina.

T-Mobile is overigens niet de eerste provider met een 4G+-netwerk. Ook providers KPN en Vodafone bieden al een tijdje het snellere netwerk aan, die echter nog lang niet landelijk dekkend zijn. Het 4G+ van KPN is voornamelijk in de Randstad beschikbaar, hetzelfde geldt voor Vodafone.

Lees het laatste nieuws over T-Mobile

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.