LG G4

8

De LG G4: LGs toptoestel voor 2015

De LG G4 is het nieuwe topmodel van LG dat de LG G3 opvolgt. Het nieuwe toestel beschikt wederom over een 5,5 inch-scherm en een 2K-resolutie, al is de beeldkwaliteit verbeterd. Verder is er 3GB aan werkgeheugen aan boord en 32GB aan opslagruimte voor je favoriete apps en media. De camera’s van het toestel zijn  flink aangepakt en presteren dankzij het diafragma van  f/1.8 in elke situatie optimaal.

De LG-smartphone wordt aangedreven door een Snapdragon 808-chip met een hexacore-processor.  Die zorgt ervoor dat je probleemloos de laatste apps en games kunt draaien. Verder kun je moeiteloos 2K-video’s bekijken, die perfect tot hun recht komen op het grote en scherpe display. Uit de doos draait de G4 op Android 5.1 Lollipop, met LGs vernieuwde  UX 4.0-skin.

De LG G4 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De LG G4 werd op 28 april 2015 gepresenteerd op een speciaal evenement en is sinds eind mei verkrijgbaar. Hieronder hebben we de belangrijkste features en vernieuwingen van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Groot 5,5 inch-scherm met 2K-resolutie (2560 bij 1440 pixels)
  • Vlotte 64 bits-processor (Snapdragon 808) en 3GB aan DDR3-werkgeheugen
  • Verbeterde 16 megapixel-camera aan de achterzijde  en scherpe 8 megapixel-frontcamera
  • Onderscheidend design met verwisselbare achterkant van leer (optioneel)

Meer over de LG G4

De LG G4 heeft het herkenbare design met de volumetoetsen en de powerkop aan de achterzijde, en heeft nog steeds een achterklep die je kunt verwijderen om toegang te krijgen tot de 3000 mAh-accu. Nieuw is dat de G4 ditmaal ook met verschillende lederen achterkantjes verkrijgbaar is. Kopers kunnen kiezen tussen een zwarte, bruine, beige, rode, blauwe en gele lederen variant.

Hierboven hebben we al enkele LG G4 specs op een rijtje gezet. Zoals je ziet heeft  de camera aan de achterkant  een flinke upgrade gekregen en kan deze foto’s met maximaal 16 megapixels schieten. Dit is een verbetering ten opzichte van de 13 megapixel-camera die we op de LG G3 terugvinden. Ook is  de autofocus verbeterd, zodat de camera nog sneller scherpstelt. Dankzij het diafragma van  f/1.8 is het creëren van een scherptediepte-effect erg eenvoudig.

LG G4 officieel

Aan de voorkant is een  8  megapixel-camera te vinden voor scherpe breedbeeldselfies. De foto-app van de G4 beschikt over drie nieuwe modi; beginner, hobbyist en professional. Hiermee schakelt de camera-app automatisch de functies voor het gekozen niveau in. Gevorderde gebruikers hebben met de professionele modus meer opties om bijvoorbeeld de witbalans, belichting en iso-waarde aan te passen.

Het toestel draait vanuit de doos op Android 5.1 Lollipop en is voorzien van LG’s UX 4.0, dat volgens het bedrijf een stuk slimmer en intuïtiever is doordat de gebruikerservaring wordt versimpeld en persoonlijker wordt gemaakt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via de knoppen aan de achterzijde de camera te starten zonder dat het scherm  hiervoor aan hoeft te staan. Ook kun je het scherm van de G4 laten ontwaken door op het scherm te tikken.

LG G4 release

Conclusie LG G4 review

De LG G4 biedt vooral meer van hetzelfde. De hardware is hier en daar vernieuwd en verbeterd, maar dat is niet meer dan logisch bij een volgende generatie van een smartphone. De échte innovatie blijft uit, en dat is jammer. Het is een probleem waar ook HTC en Sony mee kampen; beide bedrijven brengen smartphones uit die veel te veel op hun voorganger lijken. LG probeert dit te verdoezelen met de lederen achterkant, maar het bedrijf kan ook niet ontkennen dat er te weinig is veranderd om écht enthousiast te worden.

Betekent dit ook dat de G4 een slecht toestel is? Absoluut niet. De G4 heeft enkele functies die concurrenten niet hebben, zoals een verwisselbare achterzijde en accu en een sleuf voor een micro-sd-kaart, en biedt een uitstekend scherm, zeer goede camera en prima prestaties en dito accuduur. Maar de grootste troef van LG, de aantrekkelijke prijs van zijn vlaggenschip ten opzichte van de directe concurrentie, is weg. Nu moet LG puur op basis van design, hardware en software met andere vlaggenschepen gaan concurreren, en dat gaat een stuk lastiger worden dan voorheen.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de LG G4 review.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG G4

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu