De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Zo wordt Twitters limiet van 140 tekens opgerekt voor meer ruimte

Erwin Vogelaar
24 mei 2016, 20:27
2 min leestijd
Zo wordt Twitters limiet van 140 tekens opgerekt voor meer ruimte

Twitter gaat enkele grote veranderingen doorvoeren aan de manier waarop we tweeten. Het limiet van 140 tekens? Dat blijft, maar toch gaat er veel meer in een tweet passen.

Lees verder na de advertentie.

Twitter limiet

Wie aan Twitter denkt, denkt aan berichtjes van maximaal 140 tekens. Twitter wil hier niet vanaf, maar zoekt toch naar manieren om mensen meer tekst in een tweet te laten plaatsen. In de komende maanden gaat Twitter enkele grote veranderingen doorvoeren om dit mogelijk te maken. In tegenstelling tot eerder gedacht zullen links nog steeds meetellen met het aantal tekens, maar alle andere extra informatie mag je vrij toevoegen.

Veel dingen tellen binnenkort niet meer mee met de 140 tekens. Als je een foto toevoegt, kun je nog gewoon 140 tekens gebruiken voor een tweet. Dit geldt ook voor het toevoegen van gifs, video’s en polls. Ook als je een tweet citeert, telt dit niet meer mee. Een fijne extra toevoeging is dat @namen ook niet meer meetellen met het limiet bij het schrijven van een reactie. Twitter-gebruikers kennen allemaal wel het probleem dat een gesprek uit de hand loopt, omdat er steeds meer mensen iets willen toevoegen. Op een gegeven moment bestaat het grootste gedeelte van de tweets uit namen en is er nog maar een klein gedeelte over voor het daadwerkelijk schrijven van een reactie. Dat wordt nu opgelost.

Twitter limiet

Andere aanpassingen zijn dat je jezelf kunt retweeten. Dit kan handig zijn als je een oudere tweet weer onder de aandacht wil brengen, of als je jezelf wil citeren om iets nieuws toe te voegen. De laatste verandering is dat je geen teken meer voor een @naam hoeft te plaatsen, zodat al je volgers de tweet naar iemand anders kunnen zien. Iedereen ziet nu deze tweets. Schrijf je gewoon een reactie op een tweet, dan werkt het als vanouds. De veranderingen worden komende maanden doorgevoerd.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's