De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Ubuntu Edge nu goedkoper, succes Indiegogo-campagne nog onzeker

Gijs Ettes
8 augustus 2013, 14:39
1 min leestijd
Ubuntu Edge nu goedkoper, succes Indiegogo-campagne nog onzeker
ubuntu edge

Met nog minder dan de helft van de campagnetijd te gaan op crowdfunding-site Indiegogo zit de innovatie Ubuntu Edge-smartphone pas op iets meer dan 8,5 miljoen dollar, terwijl er minstens 32 miljoen dollar nodig is voor de productie. Initiatiefnemer Canonical snijdt daarom in de prijs van de smartphone, die nu nog ‘slechts’ 695 dollar kost in plaats van 775 dollar.

Hierbij moet wel vermeld worden dat de Edge op de eerste dag van de Indiegogo-campagne een stuntprijs had van 600 dollar. Daarna zette Canonical in op 775 dollar. Mensen die meer dan 695 dollar voor de smartphone hebben neergelegd, krijgen het verschil terug, mocht de crowdfunding via Indiegogo alsnog lukken natuurlijk.

Lees verder na de advertentie.

Canonical kreeg deze week nog wel 80.000 dollar uit de hoek van Bloomberg, maar of een investering vanuit die hoek het tij nu nog gaat keren, is nog ten zeerste de vraag.

Ubuntu Edge een krachtig smartphone met Android én Ubuntu

De Ubuntu Edge zal Android en Unbuntu draaien, twee mobiele besturingssystemen dus. Als je de telefoon via een connector aansluit op een beeldscherm, kan hij bovendien als volledige Ubuntu-pc functioneren, wat natuurlijk een handige bijkomstigheid is.

Canonicals Edge huisvest een `snelle processor met meerdere cores`, 4GB aan intern geheugen, maar liefst 128GB aan interne opslagcapaciteit en een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Daarnaast bevat hij een 8-megapixel-camera en een 2-megapixel-frontcamera.

De smartphone moet in mei 2014 op de markt verschijnen, als die 32 miljoen dollar alsnog wordt opgehaald uiteraard.
https://www.youtube.com/watch?v=eQLe3iIMN7k

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu