De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Zo gebruik je WhatsApp Web op jouw desktop, laptop of tablet

Michel van 't Klaphek
7 oktober 2022, 16:44
2 min leestijd

Wil je een lang WhatsApp-bericht versturen? Doe dit van via je laptop, want dat typt een stuk fijner. In dit artikel leggen we uit hoe je WhatsApp Web gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt WhatsApp Web

WhatsApp Web is WhatsApp zoals je gewend bent, maar dan via de browser van je computer. Zo typ je berichten op je desktop, laptop, tablet of tweede smartphone. Je kunt nieuwe chats starten, reageren op lopende gesprekken of bijvoorbeeld een groepsgesprek beginnen.

Het maakt niet uit welke browser je gebruikt. De dienst werkt in alle bekende programma’s zoals Google Chrome, Opera, Brave, Safari, Firefox en Edge. Inloggen bij WhatsApp Web doe je zo:

 1. Pak je laptop, tablet of smartphone erbij of ga achter je pc zitten;

  En open je favoriete browser

 2. Open de officiële website van WhatsApp Web;

  Gebruik je een mobiel apparaat, zorg dan dat je de desktop-versie van de website opent

 3. Pak je Android-smartphone erbij en open WhatsApp;

 4. Tik op de drie puntjes rechtsboven en kies ‘WhatsApp Web’;

 5. Druk op het plus-teken rechtsboven;

  en scan de QR-code van je computer

 6. Je bent nu ingelogd op de webversie van WhatsApp.

  En kunt dus gewoon ‘chatten’, vanachter je pc, laptop, tablet of tweede smartphone

WhatsAppen op je computer: zo werkt WhatsApp Web

WhatsApp Web is een verlengstuk van de chat-app op je smartphone. Berichtjes die je via de app-versie verstuurt zijn dus zichtbaar op de webversie, en andersom. Ook kun je in de browserversie bijvoorbeeld foto’s versturen en Stories van contacten bekijken. Wanneer je een nieuw apparaat hebt geregistreerd, kun je ook zonder je smartphone ‘Whatsappen’.

Je kunt de webversie op maximaal vijf apparaten tegelijk gebruiken. Zodra je eenmaal bent ingelogd navigeer je simpelweg naar web.whatsapp.com op je computer, waarna alle berichten automatisch openen. Heb je Web gebruikt op een openbare computer, zoals in de bibliotheek? Trek dan na gebruik de toestemming in. Dit doe je via het WhatsApp Web-gedeelte in de Android-app.

WhatsApp Desktop op je computer

De webversie van WhatsApp is niet altijd even stabiel. Wanneer je continu met anderen kletst is het misschien verstandiger om WhatsApp te downloaden op je computer. Op die manier staat er niet continu een tabblad open, maar gebruik je WhatsApp zoals ieder ander computerprogramma. Dit programma heet WhatsApp Desktop.

→ Download WhatsApp Desktop voor je computer (gratis)

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook

Meer tips voor WhatsApp

Een appje sturen kan iedereen, maar WhatsApp zit boordevol functies die wellicht minder welbekend zijn. Denk bijvoorbeeld aan de donkere modus. Zodra je deze aanzet wordt de achtergrond zwart en de tekst wit: dit is beter voor je ogen.

Daarnaast kun je ook je online-status verbergen, zodat niet iedereen ziet dat je op WhatsApp zit. Ook kun je gesprekken voor altijd dempen of een foto sturen die maar eenmalig te bekijken is.

Check ook hoe je per gesprek een individuele achtergrond instelt, hoe je een gesprek of je hele account weggooit of hoe je een video stuurt zonder geluid.

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu