Zo gebruik je WhatsApp Web op jouw desktop of tablet

WhatsApp  heeft zijn webversie gelanceerd, die direct beschikbaar is voor Android-gebruikers. Het enige dat je moet doen, is een QR-code scannen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De webversie van WhatsApp is te bezoeken via web.whatsapp.com,  waar gebruikers een QR-code kunnen scannen met de app. WhatsApp Web werkt met de Chrome-, Opera-, Safari-, Microsoft Edge- en Firefox-browser.

Voor gebruik van WhatsApp web is de laatste versie van de app benodigd. Je kan deze hier downloaden.

WhatsApp web: zo gebruik je het

De  website toont een QR-code die gebruikers met de WhatsApp-app kunnen scannen. Deze QR-code verifieert de inlogpoging voor jouw telefoonnummer, want WhatsApp werkt niet met gebruikersnamen en wachtwoorden. Je vindt de scanfunctie bij het menu van WhatsApp, onder ‘WhatsApp Web‘.

whatsappweb

Als de QR-code is gescand, log je in op de webversie van WhatsApp. Hier kun je jouw conversaties zien en berichten naar anderen versturen. Ook is het mogelijk om foto’s te versturen en via de ingebouwde Chrome-functies meldingen te ontvangen. Dit kan ook als Chrome is afgesloten. Verder kunnen gebruikers nieuwe chats beginnen en en meldingen en geluiden aanpassen.

whatsappweb2

In 2013 liet WhatsApp-ceo Jan Koum zich al uit over een desktopversie van de dienst. Die zou er “waarschijnlijk niet” komen. Een webversie is echter wat anders dan een desktopversie die geïnstalleerd moet worden.

Eerder zei Telegram-ceo Pavel Durov dat WhatsApp recentelijk had geprobeerd zijn webtechneut aan te trekken. Deze ontwikkelaar werkte aan de webversie van Telegram.

Zo werkt WhatsApp Web met de iPhone.

Zo krijg je WhatsApp Web

Als je al de meest recente WhatsApp-versie hebt, kun je het beste de app deïnstalleren en opnieuw installeren. Al je gesprekken blijven bewaard, maar de functie voor de webversie wordt dan geactiveerd. Dit is ook mogelijk om je huidige WhatsApp-versie te deïnstalleren en de nieuwste versie  hier  te downloaden en installeren.

Laatste WhatsApp-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.