De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Cyanogen brengt twee midrange Android-smartphones naar Europa

Gijs Ettes
26 augustus 2015, 8:13
2 min leestijd
Cyanogen brengt twee midrange Android-smartphones naar Europa

Cyanogen heeft de handen ineengeslagen met de Britse telefoonmaker WileyFox om twee midrange Android-telefoons uit te brengen in Europa. De WileyFox Storm en Swift kosten respectievelijk 249 en 169 euro en draaien op Cyanogen OS.

Lees verder na de advertentie.

Android zonder Google

Cyanogen OS moet uiteindelijk een ‘Google-vrij’ Android worden dat echt open is, aldus Cyanogen. De alternatieve versie is gebaseerd op het het Android Open Source Project, en moet op termijn geen apps en services meer van Google bevatten. In plaats daarvan wordt  het voor bedrijven mogelijk om hun diensten in de software te implementeren. Momenteel  zijn al veel Google-apps vervangen door Microsoft-alternatieven als Bing, Skype, OneDrive, OneNote, Outlook en Microsoft Office.

Zo bouwt Cyanogen zijn Google-vrije Android

Meer over de WileyFox Storm en Swift

Die apps zijn straks ook te vinden op de WileyFox Storm en Swift. Eerstgenoemde is de duurste en krachtigste smartphone van WileyFox, met een Qualcomm Snapdragon 615-chip, 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagruimte (uitbreidbaar) en een 5,5 inch-scherm met een full-hd-resolutie. Verder aanwezig zijn 4G- en dualsim-ondersteuning, een 2500 mAh-accu en twee camera’s met 20 en 8 megapixels. Het toestel meet 155,6 bij 77,3 bij 9,2 millimeter en weegt 155 gram.

Ook de Wileyfox Swift is voor deze prijs redelijk goed voorzien. Het toestel beschikt eveneens over 4G- en dualsim-ondersteuning en een 2500 mAh-accu. De Swift wordt aangedreven door een Snapdragon 410-chip en beschikt over 2GB aan werkgeheugen. Ook is er 16GB aan uitbreidbare opslag aan boord en twee camera’s met 13 en 5 megapixels. De smartphone heeft een 5 inch-hd-scherm en meet 141,1 bij 71 bij 9,37 millimeter. Het gewicht bedraagt 136 gram.

Beide toestellen draaien standaard op Cyanogen OS 12.1, dat is gebaseerd op Android 5.1 (Lollipop). Een releasedatum is nog niet bekend, al belooft Cyanogen dat de WileyFox Storm en Swift ‘binnenkort’ in Europa verschijnen. De smartphones krijgen ook een release in Afrika en het Midden-Oosten. Geïnteresseerden kunnen zich op de website van WileyFox aanmelden om op de hoogte te blijven van de beschikbaarheid van de toestellen.

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Wileyfox Storm
Wileyfox Storm

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu