Deze Xiaomi-smartphones krijgen een Android 12-update

Rens Blom
29 december 2021, 15:27
2 min leestijd
Deze Xiaomi-smartphones krijgen een Android 12-update

Xiaomi heeft bekendgemaakt welke smartphones een update naar Android 12 kunnen verwachten. Deze update voegt ook de MIUI 13-softwareschil toe. We zetten de in aanmerking komende Xiaomi-toestellen op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Android 12 komt naar deze Xiaomi-toestellen

Google bracht Android 12 in oktober uit en sindsdien rollen steeds meer merken updates uit voor toestellen. Onder meer Nokia, Samsung, OnePlus en Asus verspreiden Android 12 al onder hun (duurdere) toestellen. Xiaomi start daar in het eerste kwartaal van 2022 mee, zo is via een blogpost bekendgemaakt.

De fabrikant geeft ook een lijst vrij van smartphones die in principe Android 12 krijgen. We noemen hier bewust ‘in principe’, want Xiaomi zegt dat de lijst mogelijk kan veranderen. Het overzicht is bovendien niet compleet: volgens Xiaomi krijgen ‘resterende’ smartphones ‘later’ een update. Over welke toestellen het merk het heeft, blijft vooralsnog onduidelijk.

Hieronder de lijst met Xiaomi-smartphones die in principe een update naar Android 12 krijgen:

Xiaomi Redmi 10

Update inclusief MIUI 13

De Android 12-update voor Xiaomi-smartphones brengt ook MIUI 13 met zich mee. Deze nieuwe softwareschil is eind december aangekondigd en past stock-Android visueel en qua features flink aan. Android 12 inclusief MIUI 13 komt ook snel naar de nieuwe Xiaomi 12-serie, die deze week is onthuld. Naar verwachting verschijnen deze smartphones in het eerste kwartaal van 2022 in Nederland.

Meer over Android 12

Ben je benieuwd welke veranderingen en verbeteringen Android 12 allemaal met zich meebrengt? Lees dan ons uitgebreide overzicht, waarin we ingaan op visuele en technische wijzigingen die de software mooier en completer maken. Kijk je liever? Dan hebben we een video voor je met de belangrijkste voor- en nadelen van Android 12.

Android 12 review: de grootste voor- en nadelen van de update
Bron: Xiaomi-blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi 11T
Xiaomi 11T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu