De Xiaomi Mi 11 is de opvolger van de Mi 10 en Xiaomi’s topsmartphone van 2021. Het toestel heeft krachtige hardware, geavanceerde camera’s en is een betaalbaardere variant van de Mi 11 Pro. Op deze pagina lees je alles over de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Stevige specificaties

De specificaties van de Mi 11 zijn indrukwekkend. Het is de eerste smartphone met Qualcomms Snapdragon 888-processor, de chip die ook in veel andere topsmartphones van 2021 komt. Gecombineerd met minstens 8GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen is de Xiaomi Mi 11 heel snel en klaar voor jaren gebruik.

Het toestel ondersteunt daarnaast features als nfc en 5G-internet en heeft een grote accu die zorgeloos een lange dag meegaat. Opladen gaat snel via de usb-c-poort of draadloze oplader. Die laatste moet je wel zelf kopen.

Xiaomi Mi 11

Camera’s

De camera’s van de Mi 11 zijn ook interessant. Het toestel heeft een indrukwekkende 108 megapixel-hoofdcamera op de achterkant en gebruikt die om 27 megapixel foto’s te schieten. Met deze zogeheten quad-bayer-techniek perst de camera namelijk vier pixels samen tot één pixel, wat de fotokwaliteit ten goede komt.

Het toestel heeft ook een 13 megapixel-groothoekcamera voor hele wijde foto’s en een 5 megapixel-macrolens om van heel dichtbij te fotograferen. Dat is leuk als je graag insecten, bloemen en andere objecten vastlegt.

Scherm met hoge ververssnelheid

De Xiaomi Mi 11 heeft een glazen ontwerp en een groot oled-scherm met een hoge verversingssnelheid. Dankzij de verversingssnelheid van 120Hz oogt het beeld soepeler dan een 60- of 90Hz-scherm. Dit merk je onder meer tijdens het gamen, lezen van tekst en wisselen tussen apps.

Omdat de hogere verversingssnelheid ook meer stroom verbruikt, kun je in de instellingen eenvoudig wisselen naar een 30Hz, 60Hz of 90Hz-weergave. Zo gaat de accu langer mee maar profiteer je dus niet van de beste beeldkwaliteit. De vingerafdrukscanner van de smartphone zit achter het scherm. Die gebruik je niet alleen voor beveiliging, maar door je vinger erop te leggen kun je ook je hartslag meten. Een selfiecamera vind je in het kleine gaatje bovenin het display.

Xiaomi Mi 11

Android 11

Bij zijn release draaide de Xiaomi Mi 11 op Android 11. De fabrikant legt hier zijn MIUI-schil overheen. Die is zwaarder dan stock-Android, zowel visueel als qua features. De een vindt MIUI een verbetering, terwijl een ander erg moet wennen aan Xiaomi’s visie op Android.

Het updatebeleid van de fabrikant is wat onduidelijk in vergelijking met de concurrentie. Xiaomi garandeert geen specifieke periode Android-updates, maar levert in de praktijk minstens twee jaar versie- en beveiligingsupdates af. Je kunt waarschijnlijk dus rekenen op Android 12 en 13.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een toptoestel met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Xiaomi Mi 11
Xiaomi Mi 11
Welke Xiaomi Mi 11 wil je?
Wij hebben momenteel geen Xiaomi Mi 11 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's