Dit is de betaalde en advertentievrije versie van YouTube

Wouter Nijsen
21 oktober 2015, 20:06
1 min leestijd
Dit is de betaalde en advertentievrije versie van YouTube

Google heeft vanavond YouTube Red gepresenteerd, een betaalde en advertentievrije versie van de videostreamingdienst. Gebruikers krijgen met Red onder meer toegang tot exclusieve content.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over YouTube Red

YouTube Red biedt alles van het reguliere YouTube en wordt door Google omschreven als een Netflix-concurrent. De dienst laat gebruikers tegen een maandelijks bedrag van 9,99 dollar YouTube-video`s bekijken of beluisteren zonder dat hierbij advertenties worden getoond. De dienst wordt niet als aparte app beschikbaar, maar maakt onderdeel uit van de reguliere YouTube-app en werkt met alle Google-accounts.

De nieuwe videostreamingdienst biedt exclusieve content. Google maakt bekend dat YouTube Red lanceert met 10 originele videoseries, waaronder eentje van de bekende YouTube-ster PewDiePie. Ook nieuw is YouTube Music, dat als een aparte app beschikbaar komt en samenwerkt met Google Play Music. Met de muziek-app  kunnen gebruikers muziek luisteren en ontdekken.  YouTube Music is samen met YouTube Gaming standaard geïntegreerd in Red.

https://www.youtube.com/watch?v=YL9RetC0ook

Een belangrijke eigenschap van YouTube Red is het feit dat je video`s en gehele afspeellijsten kunt opslaan, zodat ze later offline te bekijken zijn. Ook is het mogelijk om Red op de achtergrond te gebruiken. Wanneer je de dienst  afsluit, kun je alsnog naar het geluid  van een filmpje luisteren.

YouTube Red en YouTube Music zijn vanaf volgende week beschikbaar in de Verenigde Staten. Als gezegd kost de dienst 9,99 dollar per maand. Volgend jaar komt YouTube Red naar andere landen, al is het onduidelijk of we dan ook in de Benelux met de dienst aan de slag kunnen.

Het laatste nieuws over YouTube

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu