Nokia X20

1/4

Pluspunten

  • Drie jaar lang (Android)updates
  • 5G-mogelijkheden voor de toekomst
  • Uitbreidbare opslag dmv geheugenkaart

Minpunten

  • Relatief zwaar toestel ondanks plastic behuizing
  • Ververssnelheid scherm is maximaal 60Hz

Prijzen vergelijken

Abonnement v.a.

€ 20,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 379,-

Los toestel

De Nokia X20 is een midrange Android One-smartphone met langdurige softwareondersteuning, drie jaar garantie en prima specificaties. Op deze pagina lees je meer over de Nokia X20.

Nokia’s 3+3+3 strategie

Met de X20 en X10 introduceert Nokia een nieuwe strategie, die van 3+3+3. Wat betekent dat de Nokia X20 drie jaar garantie heeft, drie jaar versie-updates krijgt en drie jaar elke maand een beveiligingsupdate ontvangt.

Op deze X20 is bij de release Android 11 geïnstalleerd. Je kunt dus rekenen op updates naar versies 12, 13 en 14. Ook ontvang je beveiligingsupdates tot mei 2024. Veel concurrerende smartphones krijgen twee jaar versie- en beveiligingsupdates. Met de Nokia X20 ben je dus langer up-to-date en kun je het toestel langer veilig gebruiken. Ook profiteer je langer van nieuwe features in het Android-besturingssysteem.

Nokia X20 specificaties

Nokia X20

De X20-smartphone is gemaakt van plastic en heeft een 6,67 inch lcd-scherm met full-hd-resolutie. Het beeld oogt daarom lekker scherp. In het scherm zit een gaatje voor de selfiecamera. Jammer genoeg gaat het om een 60Hz-scherm, dat minder vloeiend oogt dan de 90- en 120Hz-schermen van veel concurrerende smartphones. Die hebben bovendien vaker een oled-scherm, dat mooier oogt dan het lcd-scherm van de X20.

De Nokia X20 draait op een midrange Snapdragon-processor, de 480 5G. Er zit een ruime 8GB werkgeheugen en 128GB bij, te vergroten met een micro-sd-kaartje.

Het toestel ondersteunt 5G-internet, nfc om contactloos te betalen in winkels en heeft een 4470 mAh-accu. Die laadt op via de usb-c-poort. Een usb-c-kabel zit in de doos, maar een oplader ontbreekt. Nokia heeft die uit milieuoverwegingen achterwege gelaten. Je kan een bestaande oplader gebruiken of een nieuwe oplader kopen.

Kies bij voorkeur een oplader die Quick Charge 3.0 of USB-PD met 18 Watt ondersteunt. Met zo’n oplader laadt de Nokia X20 het snelst op. De smartphone kan niet draadloos opladen, een begrijpelijke bezuiniging. Een aandachtspunt van deze X20 is het zware gewicht. Het toestel weegt liefst 220 gram en hoort hiermee tot de zwaarste smartphones van dit moment.

Nokia X20 kopen

De X20 is in april 2021 gepresenteerd en vanaf medio mei te koop in Nederland. Nokia biedt hier alleen de variant met 8GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen aan en hanteert een adviesprijs van 379 euro voor een losse Nokia X20. Je kunt de smartphone uiteraard ook met abonnement aanschaffen.

Deze smartphone koop je als… je waarde hecht aan een smartphone met lange garantie, duidelijke softwareondersteuning en prima specificaties.

Vind jouw beste Nokia X20 deal

Nokia X20

Nokia X20

Abonnement v.a. € 20,00 p/m Met abonnement Met abo
Los nieuw v.a. € 379,00 Los toestel Los toestel
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's