Nokia X10

1/1

Pluspunten

  • Drie jaar lang (Android)updates
  • 5G-mogelijkheden voor de toekomst
  • Uitbreidbare opslag dmv geheugenkaart

Minpunten

  • Relatief zwaar toestel ondanks plastic behuizing
  • Ververssnelheid scherm is maximaal 60Hz

De Nokia X10 is een betaalbare Android One-smartphone met drie jaar garantie, langdurige softwareondersteuning en een groot scherm. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina lees je meer over de Nokia X10.

Nokia’s 3+3+3 strategie uitgelegd

Op de Nokia X10 is Nokia’s 3+3+3-strategie van toepassing. Dit betekent dat de smartphone niet twee maar drie jaar garantie heeft, drie jaar lang elke maand een beveiligingsupdate krijgt en drie jaar versie-updates ontvangt.

Het toestel verschijnt met Android 11 en kan dus rekenen op updates naar Android 12, 13 en 14. Daarnaast garandeert Nokia dus beveiligingsupdates tot juni 2024. Het updatebeleid is hiermee beter dan dat van de concurrentie. Je bent met de Nokia X10 dus langer veilig online en profiteert tegelijkertijd van toffe nieuwe features in het Android-besturingssysteem.

Nokia X10 specificaties

Nokia X10

De Nokia X10 heeft een kunststof ontwerp, een groot 6,67 inch-scherm en een vingerafdrukscanner in de aan- en uitknop. Het lcd-scherm oogt scherp door de full-hd-resolutie en heeft een klein gaatje voor de selfiecamera. Jammer is de verversingssnelheid van slechts 60Hz, wat betekent dat het scherm zichzelf 60 keer per seconde vernieuwt. Veel concurrerende toestellen doen dit 90 of 120 keer per seconde, waardoor het beeld soepeler loopt en rustiger kijkt. De smartphone voelt daarom ook sneller aan.

Het Nokia-toestel draait op een midrange Snapdragon 480 5G-processor van Qualcomm, ondersteunt 5G-internet en heeft een ruime hoeveelheid werkgeheugen (6GB). Het opslaggeheugen meet 64 of 128GB, afhankelijk van welk model je neemt. Je kunt het opslaggeheugen zelf vergroten met een micro-sd-kaartje.

Op de achterkant van de Nokia X10 vind je vier cameralenzen. De primaire 48 megapixel-camera is ontwikkeld in samenwerking met fotografiemerk Zeiss. De Nokia-smartphone heeft daarnaast een simpele 5 megapixel-groothoeklens, een 2 megapixel-dieptesensor en een 2 megapixel-macrocamera. Die schiet plaatjes van heel dichtbij, bijvoorbeeld van een insect of bloem.

Goed om rekening mee te houden is dat de Nokia X10 een grote en zware smartphone is. Hij weegt 210 gram en dat is zwaarder dan concurrerende toestellen.

Nokia X10 release en prijs

De Nokia X10 is in april aangekondigd en komt begin of half juni in Nederland uit. Het model met 6GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen krijgt een adviesprijs van 309 euro. Voor het 6GB/128GB-model betaal je een adviesprijs van 349 euro.

Deze smartphone koop je als… je het belangrijk vindt dat je nieuwe toestel lange garantie en softwareondersteuning heeft en ‘gewoon goede’ specificaties biedt.

Vind jouw beste Nokia X10 deal

Nokia X10

Nokia X10

Wij hebben momenteel geen Nokia X10 aanbiedingen voor je. Vergelijk alle smartphones Vergelijk alle smartphones
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's