Samsung Galaxy A52s

Samsung Galaxy A52s

1/8

Pluspunten

 • Erg goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Krachtiger dan normale Galaxy A52
 • Mooi scherm met 90Hz-ververssnelheid
 • Goede software en erg lang updates
 • Goede accuduur en waterdicht

Minpunten

 • Plastic behuizing is beetje goedkoop
 • Snelste oplader zit niet in het doosje
 • Camera's kunnen nog beter

Prijzen vergelijken

Abonnement v.a.

€ 20,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 414,-

Los toestel

De Samsung Galaxy A52s is de licht verbeterde versie van de populaire Samsung Galaxy A52. Het toestel is standaard voorzien van 5G-ondersteuning en komt met een snellere processor. Hier lees je alles over de Samsung A52s!

De Samsung A52s tijdelijk tot 1000MB gratis en korting diverse op bundels!

6GB data
200 belminuten
 • Betrouwbaar T-Mobile netwerk
 • Gratis maandelijks je bundel wijzigen
 • Tijdelijk tot 1000MB gratis!

Snellere processor en standaard 5G

De grootste vernieuwing bij de Galaxy A52s is dat Samsung kiest voor een snellere processor ten opzichte van de A52. Zodoende worden apps nog sneller opgestart en werkt multitasken nog net iets beter. Wat ook fijn is, is dat er standaard ondersteuning voor 5G aanwezig is. Zo ben je in de toekomst helemaal klaar voor het snellere en stabielere netwerk.

Het amoled-scherm van de Samsung Galaxy A52s is 6,5 inch groot, bevat een hoge resolutie en biedt fijne kleuren en een hoog contrast. Het ververst maximaal 120 keer per seconde, waardoor het soepel aanvoelt. Ook de helderheid is prima in orde, waardoor je in direct zonlicht het scherm ook goed kan aflezen.

samsung galaxy a52s specs

Lees verder na de advertentie.

Waterdichte en meerdere camera’s

De Galaxy A52s bevat een plastic behuizing en is stof- en waterdicht. Zo is een fikse regenbui geen probleem, maar kun je he toestel ook even afspoelen onder de kraan. Selfies maak je van 32 megapixel en op de achterzijde vind je nog eens vier camera’s.

De primaire variant heeft een sensor van 64 megapixel en optische beeldstabilisatie. Foto’s in een wijdere hoek schiet je van maximaal 12 megapixel. De andere twee camera’s gebruik je voor close-ups (5 megapixel) en portretfotografie (ook 5 megapixel). In het display is ook de vingerafdrukscanner geplaatst, er zijn stereospeakers aan boord en ook een nfc-chip waarmee je draadloze betalingen kunt doen.

Android 11 en jarenlange updates

Bij de release draait de Galaxy A52s op Android 11. Hier overheen is de eigen One UI-schil gelegd die verschillende fijne functies toevoegt. Zo is er de eenhandige modus, de verschillende apps van Samsung zelf en de Knox-beveiligingssoftware.

Heb updatebeleid van Samsung behoort tot de beste en het bedrijf belooft drie grote Android-updates. Zo kun je de komende jaren ook aan de slag met Android 12, 13 en 14 en krijg je vier jaar lang beveiligingsupdates.

Overige hardware Samsung Galaxy A52s

De Galaxy A52s heeft een batterij aan boord van 4500 mAh en opladen gaat met maximaal 25 Watt. Wel is het zo dat de fabrikant een 15 Watt-lader meelevert in de doos. Wil je het toestel zo snel mogelijk opladen, dan heb je dus een losse oplader nodig.

Samsung Galaxy A52s

Het toestel komt met een prima hoeveelheid werkgeheugen (6GB) en een micro-sd-kaartslot om het opslaggeheugen te vergroten. Je kunt de A52s kopen als model met 128GB of 256GB interne opslag.

Samsung Galaxy A52s kopen

De Samsung Galaxy A52s is gepresenteerd op 17 augustus 2021. Het model met 128GB opslag kost 449 euro, terwijl het 256GB-model 509 euro kost. Beide toestellen hebben ondersteuning voor 5G en er bestaan geen 4G-versies van.

Deze smartphone koop je als… je een complete Samsung-smartphone met een lange updatebeleid en scherpe prijs zoekt.

Samsung Galaxy A52s

Samsung Galaxy A52s prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 20,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 414,-

Los toestel

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's