De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Eerste indruk: bouwvakkersmartphone CAT S60 met hittecamera

Gijs Ettes
23 februari 2016, 14:30
3 min leestijd
Eerste indruk: bouwvakkersmartphone CAT S60 met hittecamera

Graafmachinefabrikant Caterpillar maakt sinds enkele jaren ook robuuste smartphones voor op de bouwplaats. De CAT S60 is hun laatste wapenfeit en heeft niet alleen Android Marshmallow, maar ook een heuse hittecamera aan boord.

Lees verder na de advertentie.

Robuust design

Met zijn hoekige, dikke design  en fikse prijskaartje (649 euro) is de CAT S60 zeker niet voor iedereen. Deze smartphone is echter niet gericht op de doorsnee consument, maar op bouwvakkers, loodgieters, elektriciens en klusjesmannen die behoefte hebben aan een Android-toestel dat tegen meer dan een stootje kan. Net als zijn voorgangers voldoet de S60 aan de militaire standaard 810G voor stevigheid, waardoor hij vallen van maximaal  1,8 meter op beton moeiteloos overleeft. Ditmaal is de hele behuizing gemaakt van stevig metaal, terwijl de voorzijde wordt beschermd door een laag krasbestendig Gorilla Glass 4.

cat s60 preview

Het 4,7 inch-scherm heeft een weinig indrukwekkende 720p-resolutie, maar heeft het voordeel dat je het ook met handschoenen aan kunt bedienen. Aan de boven- en onderzijde zijn schuifjes te vinden om de microfoon en speaker af te dekken. Met dichte  klepjes kan de CAT S60 maar liefst een uur onder water overleven tot een diepte van 5 meter. Van stof, vocht, zout, straling en hitte wordt deze robuuste smartphone niet bang.

Hittecamera

Over hitte gesproken, naast een 13 megapixel-camera aan de achterzijde heeft de S60 ook een FLIR ONE hittecamera. Die was al eerder beschikbaar als hoesje voor de iPhone 5 en wordt sinds  vorig jaar verkocht als alleenstaand product. Bij deze CAT-smartphone is hij net boven  de reguliere camera te vinden en te activeren met de FLIR Work-app die standaard staat geïnstalleerd.

Je kunt foto’s en video’s met de hittecamera maken en precies de temperatuur van objecten of personen zien. De camera laat je ook  donkere ruimtes verkennen, vocht opmerken en verlies aan warmte bij ramen en deuren meten. Dit kan realtime, maar ook achteraf door een specifiek gebied in een foto of video te selecteren.

cat s60 preview 2

De CAT S60 biedt diverse handige toepassingen voor klusjesmannen, maar is ook gewoon een capabel Android-toestel. Zo is er 32GB opslag aan boord, 3GB RAM, 4G-ondersteuning en Android 6.0 Marshmallow zonder toegevoegde grafische schil.  Een midrange Snapdragon 617-chip met een 1,5GHz octacore-processor zorgt voor de aandrijving en over het algemeen voelt de S60 soepel aan. Naast de hittecamera zijn er twee reguliere 13 en 5 megapixel-camera’s aan boord, waarmee je ook onderwater kunt fotograferen.

cat s60

Een groot pluspunt van de CAT S60 is de enorme 3800 mAh-accu. Die voor een lange adem, zeker omdat het display een relatief lage resolutie heeft. De accu is niet verwijderbaar, maar zou bij gemiddeld gebruik minimaal twee tot drie dagen mee moeten gaan. Prettig als je voor langere tijd verstoken bent van een stopcontact.

Conclusie CAT S60 preview

Met de S60 introduceert  CAT zijn beste bouwvakkersmartphone tot nu. Het toestel is gericht op een niche van gebruikers die behoefte heeft aan een toestel dat praktisch overal tegen kan. De hardware is capabel en de hittecamera is handig voor wie veel werkt met elektra of leidingen. Ook prettig is de aanwezigheid van een flinke accu en het feit dat Caterpillar de bloatware tot een minimum heeft beperkt. Het toestel komt deze zomer op de markt met een adviesprijs van 649 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Cat S60
Cat S60

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu