Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy A20e

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy A20e

De Samsung Galaxy A20e is een goedkopere Android-smartphone met een 5,8 inch-scherm en een dubbele camera achterop. Bovendien wordt snel opladen ondersteund, waarmee de accu in iets meer dan een uur alweer helemaal vol zit. Heb je liever een iets beter scherm, dan kun je ook de duurdere Galaxy A40 overwegen. Zoek je de goedkoopste Samsung-smartphone, kies dan voor de Galaxy A10.

Pluspunten Galaxy A20e

  • Lekker groot 5,8 inch-scherm met hd-beeld
  • Flinke 3000 mAh-accu met snel opladen
  • Regelmatige beveiligingsupdates
  • Heeft vingerafdrukscanner

Minpunten Galaxy A20e

  • Kleiner scherm dan Galaxy A10
  • Camera is niet geweldig

Ben voordelig: de Samsung Galaxy A20e met gratis extra MB’s!

De Samsung Galaxy A20e bij Ben:
✔ 1500 MB data en 100 min/sms
✔ 24 maanden vaste lage prijzen
✔ Nu tot 2000 MB gratis!

Meer informatie   Bekijk aanbieding

Compleet met dubbele camera

Voor een budgetsmartphone is de Samsung Galaxy A20e nog verrassend compleet. Zo heeft dit toestel een 5,8 inch-scherm dat nagenoeg de hele voorkant vult. Enkel bovenin zit een kleine inkeping, voor de selfiecamera van 8 megapixel. Het beeld is iets kleiner dan de Galaxy A10, maar heeft dezelfde resolutie van 1520 bij 720 pixels. Dat is scherp genoeg voor de meeste gebruikers.

Achterop vind je een dubbele camera, redelijk uniek in deze prijsklasse. De primaire camera is er eentje van 13 megapixel, de tweede een groothoeklens van 5 megapixel. Daarmee schiet je bredere foto’s, zodat je bijvoorbeeld een flinke groepsfoto maakt of een panorama schiet zonder dat je ooit de smartphone hoeft te draaien.

Vlotte hardware, grote accu

De Galaxy A20e is bovendien lekker snel, door de chipset met liefst acht cores. Instagram, WhatsApp en andere populaire apps zullen soepel lopen. Voor Fortnite is de Galaxy A20e waarschijnlijk niet snel genoeg, maar dat is in deze prijsklasse niet heel raar. Wel is er een ruime 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte aanwezig. Dat is genoeg voor heel veel foto’s, video’s en apps. Mocht je toch meer ruimte nodig hebben, dan is er altijd nog plek voor een geheugenkaart.

De Galaxy A10 accu heeft een capaciteit van 3000 mAh. Dat is wat kleiner dan de Galaxy A10, maar nog altijd genoeg om hem een volle dag zonder tussentijds opladen te gebruiken. Bovendien wordt de Galaxy A20e geleverd met een snelle oplader. Daarmee zit de accu in slechts anderhalf uur weer bijna vol.  Dat is volgens Samsung genoeg voor een volle dag gebruik zonder tussentijds opladen. Met een klein beetje zuinigheid valt er zelfs een dag of twee uit te persen.

Samsung Galaxy A20

Regelmatige updates

Deze smartphone loopt bij zijn release op Android 9.0 (Pie), en kan op regelmatige beveiligingsupdates rekenen. Die blijven verschijnen tot drie jaar na de release. Je bent dus zeker tot begin 2022 verzekerd van adequate bescherming tegen eventuele kwetsbaarheden in Android.

Dit toestel is eigenlijk de opvolger van de Galaxy J6, maar is toch onderdeel van de Galaxy A-reeks. Begin 2019 maakte Samsung namelijk bekend de Galaxy J-reeks te schrappen. Het bedrijf wilde zijn aanbod versimpelen en focust zich daarom volledig op de Galaxy A-reeks. Dat is goed nieuws, want alle toestellen in deze A-reeks hebben een strak design en vlotte hardware.

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 52

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 52

Nieuws Ook in de laatste week van 2019 hebben we weer op een rijtje gezet welke smartphones de afgelopen dagen een update ontvingen. Ben je benieuwd of je 2020 positief begint met een verse update? Check dan snel het overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 40

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 40

Nieuws Wekelijks maken we een lijstje welke toestellen een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Ook deze week zijn we bij je terug met een overzicht.
‘Galaxy A-serie is groot succes, Samsung comfortabel marktleider’

‘Galaxy A-serie is groot succes, Samsung comfortabel marktleider’

Nieuws Toestellen als de Samsung Galaxy A50 en Samsung Galaxy A40 zijn een groot succesnummer. De betaalbare smartphones zorgen dat Samsung een marktaandeel van 40 procent in Europa bemachtigt.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Nieuws Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.
Samsung brengt betaalbare Galaxy A20e uit in Nederland

Samsung brengt betaalbare Galaxy A20e uit in Nederland

Deals De Samsung Galaxy A20e is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Deze goedkope Samsung-smartphone heeft een dubbele camera, vingerafdrukscanner en andere extra's.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app