Dit moet je weten over de Samsung Galaxy A51
De Samsung Galaxy A51 is de verwachte opvolger van de populaire Galaxy A50. Het toestel introduceert waarschijnlijk diverse verbeteringen, zoals een viervoudige camera achterop en snellere hardware.
Net als zijn voorganger heeft de A51 ook enkele features die we bij veel duurdere smartphones zien, zoals een vingerafdrukscanner onder het scherm, grote accu en ondersteuning voor snelladen. Op deze pagina lees je wat we tot nu toe weten over de Galaxy A51.
Pluspunten Samsung Galaxy A51
| Minpunten Samsung Galaxy A50
|
Vier camera’s achterop
De Samsung Galaxy A-lijn bestaat uit betaalbare toestellen, die wel over uitstekende specificaties beschikken. Als we de laatste geruchten mogen geloven, heeft de Galaxy A51 maar liefst vier camera’s aan de achterkant, wat zelfs meer is dan bij de Galaxy S10-toestellen.
Het zou gaan om een primaire camera van 48 megapixel, 12 megapixel-camera voor 2x optische zoom, 12 megapixel-groothoeklens en een 5 megapixel-dieptesensor die helpt bij het maken van portretfoto’s.
Daardoor is de camera erg veelzijdig en kan de Samsung Galaxy A51 in elke situatie wel een prima foto maken. Selfies worden gemaakt met de 32 megapixel-frontcamera, die je ook gebruikt voor gezichtsherkenning. Hierdoor kun je de A51 ontgrendelen door even naar het toestel te kijken, al is ook een vingerafdrukscanner aanwezig. Die zit – net als bij de Galaxy A50 – onder het scherm.
Groot scherm en forse accu
Het scherm van de Samsung Galaxy A51 is naar verluidt 6,5 inch groot en zou een resolutie van 2340 bij 1080 pixels hebben. Daarmee is het scherm ongeveer even groot en scherp als zijn voorganger, waarbij Samsung weer kiest voor een super-amoled-paneel.
Hierdoor spatten kleuren van het scherm af en ziet zwart er ook echt uit als zwart. De selfiecamera zit niet meer in een kleine notch aan de bovenkant, maar in een klein gaatje aan de bovenkant van het scherm.
Onder de motorkap zit een Exynos 9611-chip met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte, wat in het middensegment gangbaar is. Daarmee is de Galaxy A51 vlot genoeg om alle apps te draaien, ook als je graag spelletjes op je smartphone speelt. De accu van de A51 is vermoedelijk 4000 mAh groot en de telefoon ondersteunt snel opladen. Ook aanwezig is een usb-c-poort, nfc voor contactloos betalen, koptelefoonaansluiting en stereospeakers.
Android 10 met OneUI
Waar de Galaxy A50 werd uitgebracht met Android 9.0 (Pie), draait de A51 op het nieuwere Android 10. Over het mobiele besturingssysteem ligt de OneUI-skin van Samsung, die het vooral makkelijker maakt om de smartphone met één hand te bedienen. Dat is fijn, want door het grote scherm is de Galaxy A51 niet bepaald een handzaam toestel.
Samsung Galaxy A51 release en prijs
Het is onduidelijk wanneer de Samsung Galaxy A51 wordt aangekondigd en wat de smartphone gaat kosten. De Galaxy A50 verscheen voor een adviesprijs van 349 euro, maar zakte vrij snel in prijs. Hierdoor kun je de Samsung A50 los voor veel minder in huis halen.
De verwachting is dat de Galaxy A51 ongeveer even duur wordt als zijn voorganger en misschien iets meer kost. Houd deze pagina in de gaten voor al het nieuws over de verwachte Samsung-smartphone.