Op zoek naar het meest recente model uit de A-serie? Bekijk dan de Samsung A52 eens, die is gepresenteerd op 17 maart 2021 en per direct verkrijgbaar.
Dit moet je weten over de Samsung A51
De Samsung Galaxy A51 is de opvolger van de populaire Galaxy A50. Het toestel introduceert diverse verbeteringen, zoals een viervoudige camera achterop en snellere hardware.
Net als zijn voorganger heeft de A51 ook enkele features die we bij veel duurdere smartphones zien. Denk aan een vingerafdrukscanner onder het scherm, grote accu en ondersteuning voor snelladen. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de Galaxy A51.
Samsung A51 in het kort
- 6,5 inch Super-amoled-scherm: 2400 bij 1080 pixels
- Viervoudige camera achterop: 48 + 12 + 5 + 5 megapixel
- Grote accu van 4000 mAh met snelladen
- Krachtige hardware is snel genoeg voor alledaags gebruik en games
- Draait op Android 10 en krijgt maandelijkse beveiligingsupdates
- Vergelijk actuele prijzen als je een losse Samsung A51 kopen wil of met abonnement
De Samsung Galaxy A54 5G nu extra scherp geprijsd!
onbeperkt bellen

Samsung Galaxy A51 review: onze conclusie
De Galaxy A51 is net als de populaire A50 een uitstekende midranger, maar met minder duidelijke nadelen. Het scherm is uitstekend, het design ziet er prima uit en over de accuduur hoef je je geen zorgen te maken. Verder heb je standaard veel opslag, snelladen, prima camera’s en draait de smartphone direct op Android 10.
De vingerafdrukscanner is verbeterd, maar wint het nog steeds niet van een normale scanner. We hadden vooral gehoopt dat de Galaxy A51 een stukje sneller was geweest en de macrocamera scherpere foto’s had afgeleverd, want af en toe loop je tegen de beperkingen van deze hardware aan. Kun je hier mee leven, dan haal je een fijne smartphone in huis waarvoor je niet al te diep in de buidel hoeft te tasten.
→ Lees verder in de uitgebreide Samsung Galaxy A51 review
Vier camera’s achterop
De Samsung Galaxy A-lijn bestaat uit betaalbare toestellen, die wel over uitstekende specificaties beschikken. Zo heeft de Galaxy A51 maar liefst vier camera’s aan de achterkant, wat zelfs meer is dan bij de Galaxy S10-toestellen.
Lees verder na de advertentie.
Het gaat om een primaire camera van 48 megapixel, 12 megapixel-camera voor groothoekfoto’s, 5 megapixel-dieptesensor die helpt bij het maken van portretfoto’s, en een 5 megapixel-macrocamera. Zo’n macrocamera gebruik je om foto’s van heel dichtbij te maken. Zo leg je bijvoorbeeld een insect, plant of ander klein voorwerp toch met veel detail vast.
Daardoor is de camera erg veelzijdig en kan de Samsung Galaxy A51 in elke situatie wel een prima foto maken. Selfies worden gemaakt met de 32 megapixel-frontcamera, die je ook gebruikt voor gezichtsherkenning. Hierdoor kun je de A51 ontgrendelen door even naar het toestel te kijken, al is ook een vingerafdrukscanner aanwezig. Die zit – net als bij de Galaxy A50 – onder het scherm.
Groot scherm
Het scherm van de Samsung Galaxy A51 is 6,5 inch groot en heeft een resolutie van 2400 bij 1080 pixels. Daarmee is het display ongeveer even groot en scherp als zijn voorganger, waarbij Samsung weer kiest voor een super-amoled-paneel.
Hierdoor spatten kleuren van het scherm af en ziet zwart er ook echt uit als zwart. De selfiecamera zit niet meer in een kleine notch aan de bovenkant, maar in een klein gaatje aan de bovenkant van het scherm. Dit ziet er subtieler uit en hierdoor heeft het design van de A51 wat weg van de Galaxy Note 10 en Note 10 Plus.
Gangbare processor en forse accu
Onder de motorkap zit een Exynos 9611-chip met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte, wat in het middensegment gangbaar is. Daarmee is de Galaxy A51 vlot genoeg om alle apps te draaien, ook als je graag spelletjes op je smartphone speelt.
De accu van de A51 is 4000 mAh groot en de telefoon ondersteunt snel opladen. Dit gaat met 15 Watt en dat is ongeveer even snel als de Galaxy A50. Draadloos opladen ontbreekt, maar dat is logisch in deze prijsklasse. Ook aanwezig is een usb-c-poort, nfc voor contactloos betalen, koptelefoonaansluiting en stereospeakers.
Android 10 met OneUI
Waar de Galaxy A50 werd uitgebracht met Android 9.0 (Pie), draait de A51 op het nieuwere Android 10. Over het mobiele besturingssysteem ligt de OneUI-skin van Samsung, die het vooral makkelijker maakt om de smartphone met één hand te bedienen. Dat is fijn, want door het grote scherm is de Galaxy A51 niet bepaald een handzaam toestel.
De Samsung Galaxy A51 krijgt waarschijnlijk twee grote Android-upgrades, wat dus zou betekenen dat de telefoon tot Android 12 wordt bijgewerkt. Samsung brengt verder elk kwartaal een beveiligingsupdate uit (en dus niet maandelijks), waardoor de telefoon beschermd blijft tegen kwetsbaarheden en andere problemen in Android.
De opvolger staat klaar: Samsung Galaxy A52
Zoals gezegd is inmiddels de Samsung Galaxy A52 verkrijgbaar. Die is slechts een paar tientjes duurder dan de Samsung A51, maar komt met een stuk betere specs. Zo heeft de A52, meer werkgeheugen, betere camera’s, een grotere batterij en een scherm met een verversingsnelheid van 120Hz i.p.v. 60Hz.
Dat zijn flinke verbeteringen voor slechts een kleine meerprijs. Je krijgt met het nieuwe toestel dus een veel betere deal. Wij bevelen daarom aan om voor de A52 te gaan, als je van plan was om de A51 te kopen.
Vergelijk Samsungs populairste mid-range smartphones
Samsung A51 release en prijs
De Samsung Galaxy A51 verscheen in januari van 2020 in drie kleuren: zwart, wit en blauw. Een Samsung Galaxy A51 met abonnement is verkrijgbaar bij alle providers. Heb je al een sim only-abonnement? Dan kun je beter een losse Samsung A51 kopen. Mogelijk kan je ook nog geld besparen met een beter sim only deal. Bekijk het complete sim only aanbod, vergelijk en scoor de beste deal.
Check hieronder de beste Samsung A51 deal per provider of los.