Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy A10

Samsung Galaxy A10
Scherm 6.2 inch
Camera 13 megapixel
Prijs

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy A10

De Samsung Galaxy A10 is een goedkope Android-smartphone met een groot 6,2 inch-scherm. Het is de goedkoopste Samsung-smartphone van 2019, en het instapmodel van de Galaxy A-reeks. Heb je iets meer te besteden, dan kun je ook de Galaxy A20e of de Galaxy A40 overwegen.

Pluspunten Galaxy A10

  • Lekker groot 6,2 inch-scherm met hd-beeld
  • Flinke 3400 mAh-accu gaat hele dag mee
  • Regelmatige beveiligingsupdates

Minpunten Galaxy A10

  • Geen vingerafdrukscanner
  • Camera is niet geweldig

Samsung Galaxy A10 officieel

Samsung A10: budgetsmartphone met sterke basis

Van een instapmodel als dit moet je doorgaans geen al te geweldige specificaties verwachten. Toch heeft Samsung de Galaxy A10 onder andere weten te voorzien van een flink scherm. Dat lcd-scherm is namelijk liefst 6,2 inch groot, en vult vrijwel de hele voorkant. Enkel bovenin zit een kleine inkeping voor de selfiecamera van 5 megapixel.

Achterop vind je een enkele camera van 13 megapixel. Die heeft een diafragma van f/1.9, wat betekent dat hij redelijk veel licht opvangt. Zelfs in donkere situaties, ‘s nachts of binnen, weet de Galaxy A10 prima foto’s te maken. Het toestel kan tevens full hd-video’s schieten. In de camera-app vind je verschillende opties die je helpen met het mooiste beeld.

De Samsung A10 heeft een vlotte Exynos 7884-chip met acht cores. Er is daarnaast een ruime 2GB werkgeheugen aanwezig. Dat is vlot genoeg om populair apps als WhatsApp, Instagram en Google Maps met weinig gehaper te laten lopen. Bovendien is er liefst 32GB opslagruimte aanwezig: genoeg voor al je foto’s, video’s en apps.

Samsung Galaxy A10

Accu voor een drukke dag

De Galaxy A10 accu heeft een capaciteit van 3400 mAh. Dat is volgens Samsung genoeg voor een volle dag gebruik zonder tussentijds opladen. Met een klein beetje zuinigheid valt er zelfs een dag of twee uit te persen.

Deze smartphone loopt bij zijn release op Android 9.0 (Pie), en kan op regelmatige beveiligingsupdates rekenen. Die blijven verschijnen tot drie jaar na de release. Je bent dus zeker tot begin 2022 verzekerd van adequate bescherming tegen eventuele kwetsbaarheden in Android.

Opvolger voor de Galaxy J-reeks

Dit toestel is eigenlijk de opvolger van de Galaxy J4 Plus, maar is toch onderdeel van de Galaxy A-reeks. Begin 2019 maakte Samsung namelijk bekend de Galaxy J-reeks te schrappen. Het bedrijf wilde zijn aanbod versimpelen en focust zich daarom volledig op de Galaxy A-reeks. Dat is goed nieuws, want alle toestellen in deze A-reeks hebben een strak design en vlotte hardware.

Zo is de A10 van Samsung nog een aardige upgrade ten opzichte van zijn voorganger. Zo heeft dit nieuwere toestel een groter scherm, van 6,2 inch in plaats van 6 inch. Ook is de hardware een stuk vlotter, en zit er meer opslagruimte ingebouwd. De Galaxy A10 is zelfs uitgerust met een grotere accu. De adviesprijs ligt daarentegen een paar tientjes lager: tel uit je winst!

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar de goedkoopste Samsung-smartphone. De Galaxy A10 heeft weinig fratsen, maar wel een strak Samsung-design en slimme software voor weinig geld.

Samsung Galaxy A10
Welke Samsung Galaxy A10 wil je?
Selecteer:
Samsung Galaxy A10 met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 10,00 p/m Abo: € 7,50 p/m Toestel: € 2,50 p/m
Sim only nodig?

Laatste berichten

Samsung Galaxy A11 officieel: nieuwe instapper met driedubbele camera

Samsung Galaxy A11 officieel: nieuwe instapper met driedubbele camera

Nieuws De Samsung Galaxy A11 is officieel. Het instapmodel van Samsung's Galaxy-serie verscheen stilletjes op de website van de fabrikant.
‘Dit zijn de specificaties van de goedkope Samsung Galaxy A11’

‘Dit zijn de specificaties van de goedkope Samsung Galaxy A11’

Nieuws Samsung werkt aan een nieuwe goedkope smartphone die de Galaxy A10 moet opvolgen. De Galaxy A11 zou beschikken over een driedubbele camera, 4000 mAh-accu en Android 10.
Betaalbare smartphones voor scholieren: de 3 beste keuzes

Betaalbare smartphones voor scholieren: de 3 beste keuzes

Deals Jong geleerd is oud gedaan en daarom krijgen veel scholieren een smartphone zodra ze naar de middelbare school gaan. Waar moet je als ouder op letten, en wat zijn de beste 'eerste' smartphones voor schoolgaande kinderen?
Samsung brengt met Galaxy A10 zijn goedkoopste smartphone van 2019 uit

Samsung brengt met Galaxy A10 zijn goedkoopste smartphone van 2019 uit

Deals De Samsung Galaxy A10 is de goedkoopste smartphone die de Zuid-Koreaanse fabrikant dit jaar uitbrengt. Het toestel is vanaf deze week in Nederland te koop.
Samsung Galaxy A10 en A20e preview: budgetsmartphones iets te beperkt

Samsung Galaxy A10 en A20e preview: budgetsmartphones iets te beperkt

Reviews De Samsung Galaxy A10 en A20e zijn de goedkoopste A-modellen ooit en volgen de gestopte Galaxy J-reeks op. Wat hebben de toestellen te bieden? We doen een eerste indruk op in deze Samsung Galaxy A10 en A20e preview.