Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Sony Xperia L1

Sony Xperia L1
Scherm 5.5 inch
Camera 13 megapixel

Sony Xperia L1: budgetsmartphone zonder fratsen

De Sony Xperia L1 is een goedkope Android-smartphone met een groot scherm. Dit toestel zonder fratsen voorziet je van alles wat je nodig hebt voor dagelijks gebruik. De vlotte hardware zorgt ervoor dat populaire apps als WhatsApp, Chrome en Google Maps soepel zullen lopen. Met degelijke camera’s aan beide kanten, een hd-scherm en een stijlvol design ben je van alle gemakken voorzien.

Het toestel is onderdeel van de Xperia L-reeks, die bestaat uit de instapmodellen van Sony’s assortiment. Het zijn smartphones met geen opvallende features, behalve een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zoek je liever wat extra kracht en betere camera’s, dan kun je ook de Xperia XA1 en XA1 Ultra overwegen.

De Sony Xperia L1 in vogelvlucht

Sony heeft de Xperia L1 van degelijke, maar niet al te krachtige hardware voorzien. Het toestel heeft toegang tot snel internet via 4G, maar mist dan weer wel extra features als een vingerafdrukscanner. De belangrijkste Xperia L1 specificaties zijn als volgt.

  • 5,5 inch scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 13 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0 Nougat met Smart Cleaner-features van Sony
  • 1,4 GHz quadcore-chip, 2GB werkgeheugen
  • 16GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart

Meer over de Sony Xperia L1

Met deze smartphone ben je voorzien van een lekker groot 5,5 inch-scherm. Dat is ideaal voor films, tv-series en andere video’s. Geen gestaar naar een klein schermpje, maar genieten van Netflix en YouTube op lekker groot beeld. Helaas heeft het scherm een relatief lage resolutie van 1280 bij 720 pixels, waardoor het bijvoorbeeld niet zo scherp is als de Moto G5.

Sony Xperia L1

Sony heeft de Xperia L1 voorzien van Android 7.0 Nougat, met enkele kleine aanpassingen in de software. Zo wordt onder andere de Smart Cleaner meegeleverd, een app die ervoor zorgt dat achtergrondapplicaties na een tijdje automatisch worden afgesloten. Zo wordt er minder accu verbruikt en lopen je primaire apps een stuk soepeler.

Voorop zit een 5 megapixel-camera met een wat bredere lens. Deze Xperia L1 selfiecamera zorgt ervoor dat je je hele familie kwijt kan op de foto. De 13 megapixel-camera achterop is geschikt voor veel omstandigheden en maakt kekke kiekjes ongeacht het tijdstip van de dag.

Sony Xperia L1
Welke Sony Xperia L1 wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia L1 aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 6

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 6

Nieuws Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Met deze week de beveiligingsupdate van februari!
Sony Xperia L1 officieel: groot scherm, kleine prijs

Sony Xperia L1 officieel: groot scherm, kleine prijs

Nieuws De Sony Xperia L1 is een budgetsmartphone met een relatief groot scherm. Het toestel is vanaf volgende maand in Nederland verkrijgbaar.