Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 6

Thomas Haenen
8 februari 2019, 13:44
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 6

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Met deze week de beveiligingsupdate van februari!

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 6

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Google

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe beveiligingsupdate. Die is doorgaans als eerste beschikbaar voor Googles eigen smartphones. Met onderstaande Pixels sta je nog steeds vooraan in de rij voor verse software. Ze zijn hiermee beschermd tegen alle bekende kwetsbaarheden in Android.

Sony

Meestal kiezen fabrikanten ervoor om hun nieuwste, populairste smartphones het snelste bij te werken. Bij Sony loopt het deze maand iets anders: opmerkelijk genoeg zijn het twee goedkope toestellen en een vlaggenschip van en paar jaar terug die als eerste aan de beurt zijn.

Verder blijft het deze week bijzonder rustig: het lijkt erop dat alle fabrikanten net iets langer nodig hebben om de nieuwe beveiligingsupdate uit te rollen.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu