Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola Moto G5

Motorola Moto G5
8,5
Scherm 5 inch
Camera 13 megapixel

Motorola Moto G5: vernieuwde budgettopper

De Moto G5 is een nieuw budgettoestel van Lenovo. De smartphone brengt een aantal verbeteringen met zich mee, waaronder een vernieuwd design en vingerafdrukscanner. Het toestel lijkt door zijn goede prijs-kwaliteitverhouding ook op zijn voorganger en staat garant voor vlotte prestaties voor een lage prijs. De Moto G5 wordt aangedreven door een Snapdragon 430-chip met 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte. Door dat laatste is er genoeg opslag aanwezig voor al je favoriete apps en games.

Het scherm meet 5 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 441 ppi, waardoor afzonderlijke beeldpuntjes niet te zijn onderscheiden en beelden er lekker scherp uit zien. Ook is er een 13 megapixel-camera aanwezig voor het maken van foto’s, terwijl de 5 megapixel-frontcamera geschikt is voor selfies en videobellen. Lees ook over de Moto G5 Plus, de versie met krachtigere specs, een groter scherm en betere camera.

De Motorola Moto G5 in vogelvlucht

De Moto G5 onderscheidt zich door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, kale Android-versie en goede specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

 • 5 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
 • 13 megapixel-camera aan de achterkant, 5 megapixel-frontcamera
 • Draait uit de doos op Android 7.0 (Nougat)
 • Voorzien van Snapdragon 430-chip met 3GB RAM
 • 16GB aan opslagruimte, uitbreidbaar met micro-sd-kaartje
 • Voorzien van vlotte vingerafdrukscanner

Meer over de Motorola Moto G5

De Moto heeft een flinke update gekregen wat design betreft. Waar de Moto G4, Moto G4 Plus en eerdere Moto-toestellen nog een plastic behuizing hadden, beschikt de Moto G5 over een metalen design. Hierdoor oogt en voelt het toestel een stuk luxer dan voorheen. Wel is de accu met 2800 mAh-accu een stukje kleiner dan die van de Moto G4. Dit is echter te verklaren door het kleinere 5 inch-scherm; de Moto G4 had een 5,5 inch-scherm met een 3000 mAh-accu.

motorola moto g5 scherm 2

Moto-toestellen onderscheiden zich door een vrijwel kale Android-versie, en bij de Moto G5 is dit niet anders. Lenovo levert geen overbodige skin of voorgeïnstalleerde apps mee, maar laat Android volledig intact en doet maar een klein aantal aanpassingen om het besturingssysteem slimmer te maken. Moto-smartphones staan bovendien bekend om het feit dat ze doorgaans snel en vaak van updates worden voorzien. Sinds de overname van Motorola door Lenovo zijn updates echter wat minder vanzelfsprekend geworden.

Net als zijn voorganger beschikt de Moto G5 over een 13 megapixel-camera aan de achterkant, die scherpe foto’s schiet. Aan de voorkant is een 5 megapixel-camera aanwezig, die je kunt gebruiken om selfies te maken en te videobellen met bijvoorbeeld Skype of Duo. Interessant is dat de Moto G5 standaard over de Google Assistant beschikt. Deze slimme assistent helpt je met het zoeken naar informatie en was in eerste instantie exclusief voor de Google Pixel en Pixel XL.

Een fijne feature van de Moto G5 is de optie om de accu te verwisselen. Handig, want op deze manier kun je gewoon een nieuwe accu in de smartphone stoppen als de meegeleverde accu het niet lang meer volhoudt. Verder is er ruimte voor een micro-sd-geheugenkaartje, zodat je de 16GB aan opslagruimte gemakkelijk kunt uitbreiden.

Conclusie Motorola Moto G5 review

De Motorola Moto G5 (Plus) is een fijne verbetering ten opzichte van de 2016-editie. Het nieuwe toestel heeft een mooiere afwerking, een puik scherm en presteert uitstekend voor de lage prijs die je betaalt. Ook prettig is de verwisselbare accu (bij de reguliere G5) en het feit dat Lenovo geen onnodige aanpassingen aan Android heeft gedaan. Alleen de camera van de Moto G5 stelt teleur, maar als je daar waarde aan hecht kun je de Moto G5 Plus overwegen.

→ Check voor meer informatie onze uitgebreide Moto G5 review

Pluspunten Moto G5

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Voorzien van vlotte specificaties
 • Draait op een kale Android-versie

Minpunten Moto G5

 • Camera is niet top
 • Design oogt wat saai
Motorola Moto G5
8,5
Welke Motorola Moto G5 wil je?
Wij hebben momenteel geen Motorola Moto G5 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Motorola Moto G5 video

Laatste berichten

Motorola Moto G5, G5 Plus, E4 en E4 Plus krijgen geen updates meer

Motorola Moto G5, G5 Plus, E4 en E4 Plus krijgen geen updates meer

Nieuws Slecht nieuws voor gebruikers van de Motorola Moto G5, Moto G5 Plus, Moto E4 en Moto E4 Plus: Lenovo is gestopt met de ondersteuning van deze toestellen en brengt geen updates meer uit. Gebruikers moeten het vanaf nu doen met verouderde software of upgraden naar een nieuwer model.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 44

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 44

Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.
Android 8.1 (Oreo)-update voor Motorola Moto G5 (Plus) eindelijk beschikbaar

Android 8.1 (Oreo)-update voor Motorola Moto G5 (Plus) eindelijk beschikbaar

Nieuws Bezitters van de Motorola Moto G5 hebben erg lang moeten wachten, maar eindelijk heeft Lenovo de Android Oreo-update voor dit toestel uitgebracht. Voor de grotere en krachtigere Moto G5 Plus is de update er nog niet, al lijkt dit niet lang meer te duren.
Overzicht: alle smartphones met Android-beveiligingsupdates in week 30 – 2018

Overzicht: alle smartphones met Android-beveiligingsupdates in week 30 – 2018

Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.
Koopgids: dit zijn de beste smartphones van oktober 2017

Koopgids: dit zijn de beste smartphones van oktober 2017

Deals Op zoek naar een nieuwe Android-smartphone? Wil je het beste van het beste, of zoek je gewoon een goede, goedkope telefoon? Dit zijn de beste opties van het moment.