Motorola Moto G5

Scherm
5 inch
Camera
13 megapixel

Motorola Moto G5: vernieuwde budgettopper

De Moto G5 is het aanstaande budgettoestel van Lenovo. De smartphone brengt een aantal verbeteringen met zich mee, waaronder een vernieuwd design en een vingerafdrukscanner. Het toestel lijkt door zijn goede prijs-kwaliteitverhouding ook op zijn voorganger en staat garant voor vlotte prestaties voor een lage prijs. De Motorola Moto G5 wordt aangedreven door een Snapdragon 430-chip met 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Door dat laatste is er genoeg opslag aanwezig voor al je favoriete apps en games.

Het scherm meet waarschijnlijk 5 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 441 ppi, waardoor afzonderlijke beeldpuntjes niet te zijn onderscheiden en beelden er lekker scherp uit zien. Ook is er waarschijnlijk een 13 megapixel-camera aanwezig voor het maken van foto’s, terwijl de 5 megapixel-frontcamera geschikt is voor selfies en videobellen.

De Motorola Moto G5 in vogelvlucht

De Moto G5 onderscheidt zich voornamelijk door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, kale Android-versie en goede specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • Voorzien van Snapdragon 430-chip met 2GB RAM
  • 13 megapixel-camera aan de achterkant, 5 megapixel-frontcamera
  • Draait uit de doos op Android 7.0 (Nougat)

Meer over de Motorola Moto G5

Volgens de laatste geruchten krijgt de Moto G5 een flinke update wat design betreft. Waar de Moto G4, Moto G4 Plus en eerdere Moto-toestellen nog een plastic behuizing hadden, zou de Moto G5 het met een metalen design doen. Hierdoor oogt en voelt het toestel een stuk luxer dan voorheen. Wel zou de accu met 2800 mAh-accu een stukje kleiner zijn dan die van de Moto G4. Dit is echter te verklaren door het kleinere 5 inch-scherm; de Moto G4 had een 5,5 inch-scherm met een 3000 mAh-accu. De accu biedt waarschijnlijk ondersteuning voor TurboPower, de snellaadtechniek van Lenovo.

Moto G5 Plus foto's

Moto-toestellen onderscheiden zich door een vrijwel kale Android-versie, en bij de Moto G5 is dit hoogstwaarschijnlijk niet anders. Lenovo levert geen overbodige skin of voorgeïnstalleerde apps mee, maar laat Android volledig intact en doet maar een klein aantal aanpassingen om het besturingssysteem nog slimmer te maken. Moto-smartphones staan bovendien bekend om het feit dat ze doorgaans snel en vaak van updates worden voorzien. Sinds de overname van Motorola door Lenovo zijn updates echter wat minder vanzelfsprekend geworden.

Net als zijn voorganger beschikt de Moto G5 waarschijnlijk over een 13 megapixel-camera aan de achterkant, die scherpe foto’s schiet. Aan de voorkant is een 5 megapixel-camera aanwezig, die je kunt gebruiken om selfies te maken en te videobellen met bijvoorbeeld Skype of Duo.

Moto G5 release en prijs

De verwachting is dat de Moto G5 en Moto G5 Plus op 26 februari, een dag voor het Mobile World Congress in Barcelona, worden onthuld. De toestellen verschijnen mogelijk in maart in de winkels, al is de adviesprijs nog onduidelijk. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over de Moto G5.

Pluspunten Moto G5

  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Voorzien van vlotte specificaties
  • Draait op een kale Android-versie

Minpunten Moto G5

  • Camera is niet top
  • Relatief weinig werkgeheugen aanwezig
  • Design oogt wat saai

Laatste berichten

Dit zijn de Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus

Dit zijn de Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus

0
2 min
Nieuws
De Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus worden pas eind deze maand officieel onthuld, maar een Spaanse webwinkel heeft de toestellen voortijdig te koop gezet. Daardoor zijn foto's, specificaties en andere details al uitgelekt.