De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo beveilig je apps met een pincode of stippenpatroon

Redactie
21 mei 2015, 13:33
1 min leestijd
Tip: zo beveilig je apps met een pincode of stippenpatroon

Het is bij Android mogelijk om apps en content te vergrendelen, waardoor je alleen toegang tot de betreffende apps en media hebt als je een pincode of stippenpatroon invoert. Android Planet laat zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

In sommige gevallen is het handig om apps of media op je smartphone of tablet achter slot en grendel te zitten. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je een smartphone aan je kind uitleent voor een spelletje;  dan heb je liever niet dat ze door je contacten-app bladeren en per ongeluk iemand bellen. En als je op werk bent heb je liever niet dat je smartphone meldingen van Candy Crush toont.

Apps beveiligen met pincode of stippenpatroon

applock

Om dit te voorkomen is het mogelijk om apps te vergrendelen en daarmee te beveiligen met een pincode of stippenpatroon. Dat kan middels verschillende Android-apps die in Google Play te downloaden zijn.

Eén van de bekendste apps om andere apps mee te beveiligen is AppLock, dat naast apps ook de instellingen, galerij en Google Play Store kan vergrendelen. Dit kan middels een pincode of stippenpatroon. Een groot voordeel van AppLock is dat de app niet zomaar kan worden verwijderd of afgesloten, waardoor de beveiliging vrij robuust is.

Een andere handige keuze is  Hexlock, dat er fraaier uitziet en meer werkt op basis van profielen. Zo kan er een specifiek profiel worden geactiveerd zodra je met een wifi-netwerk bent verboden. Dit biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om alle werkgerelateerde apps te vergrendelen zodra je met het wifi-netwerk thuis bent verbonden. Hexlock is echter niet zo robuust en uitgebreid als AppLock.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu