De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

In 4 stappen het accuverbruik van Facebook verminderen

Redactie
12 december 2014, 16:35
1 min leestijd
In 4 stappen het accuverbruik van Facebook verminderen

Facebook is één van de Android-apps die het meeste energie verbruikt. Maar daar kun je wat aan doen als je deze vier stappen van Android Planet volgt.

Lees verder na de advertentie.

Facebook is al jaren berucht om zijn energieslurpende functies. Als je de app installeert, activeert Facebook automatisch alle functies die je accu leegslurpen. Met deze speciale Facebook accu-tips kun je het energieverbruik verminderen.

Facebook accuverbruik verminderen

facebook-accu

Om te beginnen leggen we uit hoe je het accuverbruik vermindert door de vernieuwingsinterval aan te passen en de gps-locatie minder vaak op te laten vragen. Ook noemen we een interessant alternatief voor Facebook en zijn chatdienst.

  1. Open de Facebook-app en ga naar de app-instellingen.
  2. Zet ‘Vernieuwingsinterval‘ op ‘Nooit‘ en schakel Messenger-locatieservices uit. Je krijgt dan nog wel notificaties binnen.
  3. Deïnstalleer de Messenger-app van Facebook. De chat-app verbruikt enorm veel energie. Gebruik dan liever de chatfunctie in de app of de chat via de mobiele website
  4. Mocht je écht genoeg hebben van de Facebook-app: gebruik dan altijd de mobiele website van het sociale netwerk. Werkt prima en verbruikt vrijwel geen energie. En vergeet je niet de Facebook-app dan te deïnstalleren?

Download de Facebook-app

Facebook is gratis te downloaden in Google Play. De mobiele website is hier te bezoeken.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu