De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: zo kies je een weergave in de vernieuwde Gmail-app

Wouter Nijsen
31 januari 2019, 12:22
1 min leestijd
Tip: zo kies je een weergave in de vernieuwde Gmail-app

In de vernieuwde Gmail-app, die over een compleet nieuw uiterlijk beschikt, kun je de weergave aanpassen om zo een andere lay-out van je inbox te krijgen. We laten zien hoe je voor een andere weergave kiest in de Gmail-app.

Gmail-weergave aanpassen: zo werkt het

Naast een grote redesign, waardoor de Gmail-app weer perfect in de huisstijl van Google past, heb je voortaan ook de keuze uit verschillende weergaven. Er zijn drie opties: ‘standaard’, ‘heel ruim’ en ‘compact’. Bij de standaard weergave oogt de Gmail-app zoals je al gewend was. Kies je voor ‘heel ruim’, dan is er meer witruimte tussen de afzonderlijke mailtjes zodat het geheel rustiger oogt. De compacte weergave haalt de avatars van afzenders weg en tovert de Gmail-app tot een soort takenlijst.

Wanneer je de update voor Gmail installeert, krijg je direct de verschillende opties voorgeschoteld, maar daarna verdwijnt het scherm. Gelukkig kun te allen tijde van weergave wisselen door zelf de instellingen in te duiken. Volg de stappen hieronder.

  1. Zorg dat je de nieuwste versie van de Gmail-app draait en open ‘m op je Android-toestel;
  2. Tik op het hamburgermenu linksboven, veeg naar beneden en kies voor ‘Instellingen’;
  3. Vervolgens kies je voor ‘Algemene instellingen’;
  4. Bij ‘Dichtheid gesprekslijst’ kun je de weergave van Gmail aanpassen.

Download de vernieuwde Gmail-app

De vernieuwde Gmail-app wordt de komende dagen geleidelijk naar iedereen uitgerold. Via onderstaande link kun je checken of de update voor jou beschikbaar is. Geen zin om te wachten? Dan kun je via deze link handmatig het apk-bestand downloaden. Check onze tip over het installeren van apk-bestanden op je Android-toestel voor instructies.

→ Download Gmail in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu